Nyborg: Et sandt jubelbrøl brød løs, da fem elever fra 5.a på Birkhovedskolen i Nyborg mandag formiddag blev kåret som lokal vinder af Edit 24 for 4. og 5. klassetrin.

Dermed går Halfdan Ask Nyrop, Nima Badiei, Emma Marie Kirt Andersen, Tilde Leegaard Larsen og Solvej Lykke Ask videre til den fynske udgave af filmkonkurrencen, hvor alle bidrag skal være optaget med en mobiltelefon.

I "Indespærret bag facaden" følger man Katrine, hvis far er i fængsel. "Rørende" og "livsbekræftende" var nogle af de ord, som borgmester Kenneth Muhs (V) satte på kortfilmen i forbindelse med det store filmgalla i Nyborg Kino.

I alt 19 film deltog i konkurrencen, hvor også fire elever fra 7. a på Nyborg Friskole gik videre i konkurrencen. Ud over at blive kåret som lokalvinder for 6. og 7. klassetrin vandt Melina Elisabeth Andersen, Magnus Jørck Thomsen, Ida Rayce Sørensen og William Wøjck Witzel for bedste animationsfilm med "Paperplanes".

Bedste realfilm blev leveret af fem elever fra 6. a på Danehofskolen, mens elever fra både 5. c på Danehofskolen, 5. a på Birkhovedskolen samt 7. a og 7. b på Nyborg Friskole fik rosende omtale.

- Nyborg er efterhånden ved at blive lidt af en filmby. Her tænker jeg selvfølgelig på dette års julekalender. Og hvem ved, måske ender en af jer en dag med at vinde en Oscar, lød det fra borgmesteren, mens der blev overrakt præmier til vinderne i form af en kagemand og et gavekort til Kino for hele klassen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.