Bilerne ruller mod Ørbæk

Kofanger mod kofanger ruller bilerne ind i Ørbæk i weekenden. Ørbæk Marked opfordrer bilister fra Nyborg og Odense til at vælge alternative veje til folkefesten. Arkivfoto. Niels Andreasen.

Bilerne ruller mod Ørbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13.000 til 15.000 biler skal tur-retur til Ørbæk Marked i weekenden. - Vis hensyn, opfordrer Michael Janker, som er pr-ansvarlig for tre dages folkefest.

Ørbæk: Kofanger mod kofanger på landevejen fra Refsvindinge til Ørbæk. Et scenarie, som bilisterne på vej til Ørbæk Marked måtte gennemleve for fire år siden, da linselusen og tv-kendissen Linse Kessler promoverede sig selv på markedet.

Med alternative ruter til folkefesten i weekenden forsøger markedsudvalget at afværge den slags igen. Men ikke desto mindre, så er der brug for en god portion tålmodighed på vejen, når op imod 100.000 gæster ruller mod Ørbæk. Trafikanter i tomgang og masser af benzin- og dieselos vil hænge lavt over landsbyen alle tre dage. Sådan plejer det at være, og sådan bliver det også i år.

- Vi får 13.000 til 15.000 biler ind på markedet i løbet af de tre dage. Det er klart, at det giver noget kø på vejene. Ørbæk er en landsby, hvor vejnettet passer i hverdagen, men ikke når der kommer så mange mennesker til byen på én gang, vurderer Michael Janker fra Markedsforeningen.

I et par årtier har han været ansvarlig for, at adgangen til Ørbæk Marked triller bedst muligt. Her er 60 frivillige iført gule veste alle dage parate til at sørge for at gæsterne kan parkere og betale, når de ruller ind på marken ved kræmmerpladsen. Og som noget nyt også med mobilpay.

- Vi har 4500 p-pladser og gør vores bedste. Det er vigtigt, at gæsterne så tidligt som muligt får en god oplevelse, men vis hensyn, opfordrer Michael Janker.

Han peger på, at spidsbelastning og risiko for bilkøer er størst i tidsrummet mellem klokken 10 og 15 Og værst på lørdag 14. juli, når markedet for alvor kommer i omdrejninger.

- Der kommer 6000-7000 biler om lørdagen. Vi forsøger at pakke bilerne bedst muligt, men det er klart, at efter klokken 15, så er det nemmere at komme igennem, fremhæver Michael Janker.

Alternative veje til Ørbæk

I fjor valgte markedet at anvise andre og alternative veje til Ørbæk Marked for at fordele presset på indfaldsvejene. Bilister, der kommer fra Nyborg, kan med fordel rulle over Frørup, mens gæster fra Odense også kan angribe Ørbæk fra Kværndrup-kanten.

Rundkørslen ved Shell-tanken i Ørbæk er flaskehalsen, hvor trafikanterne fra Nyborg og Odense mødes og kæmper om at komme ind i rundkørslen.

- Folk fra Nyborg kan med fordel dreje ned ad Egemosevej og så ramme Frørupvej, hvor vi også har en indgang, fortæller Michael Janker.

Når det gælder de offentlige veje, så er politihjemmeværnet klar til at hjælpe med at afvikle trafikken. I tæt samarbejde med de gule veste på markedet.

Bilerne ruller mod Ørbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce