Bevaringsværdigt hus må nu rives ned

Nyborg Kommune har givet tilladelse til at rive det bevaringsværdige hus (th) ned. Vindinge Forsamlingshus (tv) håber at kunne samle fondsmidler nok til at købe grunden og anlægge parkeringspladser og legeplads. Foto: Cecilie Lunding Tolversen

Bevaringsværdigt hus må nu rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindinge Forsamlingshus har et stort ønske om at anlægge parkeringspladser og legeplads på deres nabogrund, hvor der i dag ligger et bevaringsværdigt hus. Der er netop givet tilladelse til nedrivning af huset, men midlerne mangler stadig.

Vindinge: Et rødligt bindingsværkshus på Bøjdenvej i Vindinge står overfor en usikker fremtid. Huset er udpeget som bevaringsværdigt, men da der ikke er kommet nogen indsigelser på en forespørgsel om at rive det ned, har Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune nu givet grønt lys til at køre bulldozerne frem.

Forespørgslen kommer fra Vindinge Forsamlingshus, der ligger ved siden af huset, og håber på at kunne udnytte grunden til både parkeringspladser og en legeplads.

- Vi har sagt ja til at brække ejendommen ned. Det giver nogle flere p-pladser ved forsamlingshuset, så det kan vi godt se idéen i, fortæller udvalgsformand Per Jespersen (S) og uddyber:

- Det er rigtigt, at huset er registreret som bevaringsværdigt, men vurderingen fra vores side har altså været, at det ikke er mere bevaringsværdigt, end at man godt kan tillade en nedrivning. Vi taler ikke ligefrem om et hus, der skal i den fynske landsby.

Bevaringsværdi
Bindingsværkshuset på Bøjdenvej i Vindinge er ifølge Slots og Kulturstyrelsen registreret med en bevaringsværdi på fire ud af ni. Bygninger med den værdi kendetegnes som bygninger, der på grund af deres arkitektur, kulturhistorie og håndværksmæssige udførsel er fremtrædende eksempler indenfor deres slags.

Bygninger med en værdi på et til fire må ikke rives ned, før det er godkendt af kommunen, og forslaget har været offentliggjort med mulighed for at gøre indsigelse. Nedrivningen skal begynde inden et år, ellers skal der søges på ny. Anlægning af parkering og legeplads vil desuden kræve en nabohøring og en landzonetilladelse.

Nedrivning eller ej

Beslutningen vækker begejstring hos Vindinge Forsamlingshus, der længe har haft meget dårlige parkeringsforhold, fortæller formanden Bente Andersen.

- Når der er 80 til 100 gæster, holder bilerne ned ad vejen, og der er helt proppet. Med den trafik der er i Vindinge, er det jo ikke helt ufarligt, siger hun.

I ansøgningen står desuden også, at parkering langs vejen er til gene for beboerne i området, det forringer sikkerheden og kan gøre det umuligt for udrykningskøretøjer at passere.

Udover bedre parkering vil forsamlingshuset anlægge en legeplads, der både skal være til gavn for gæster og byens børn. Men selvom tilladelsen nu er på plads, er husets skæbne stadig langt fra afgjort. Forsamlingshuset har nemlig ikke købt grunden endnu og har heller ikke midlerne til det, fortæller Bente Andersen.

- Vi skal holde et bestyrelsesmøde, hvor vi skal lave en plan for, hvordan det hele kan falde i hak. Det er slet ikke sikkert, det bliver til noget. Vi har ikke økonomi til at købe huset, rive det ned og anlægge parkeringspladser og legeplads, siger hun og fortsætter:

- Vi skal finde ud af, hvad det hele vil koste og søge fondsmidler til det. Så der er lang vej endnu, men vi er optimistiske.

Bevaringsværdigt hus må nu rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce