Bevar Nyborgs havnemiljø


Bevar Nyborgs havnemiljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Under overskriften "Plads til autocampere i Nyborg" foreslår Ulrik Nielsen, at der udlægges flydebroer i Vesterhavn.

En sådan ordning vil sabotere turistchef Benny Kjeldbjergs bestræbelser på at få flere veteranskibe til Nyborg i fremtiden og al anden besejling af både Vesterhavn og Østerhavn.

Uanset, om en flydebro bliver placeret i østlig retning fra Vestkajen, i sydlig retning fra Havneparken eller i vestlig retning fra Dampskibsmolen, vil den gøre det umuligt for større skibe at anløbe Nyborg Bymidtehavn.

Et skib kører ikke som en autocamper på hjul.

Skibet skal ikke alene have kajplads. Det skal også have manøvreplads i et havnebassin.

Som det må være bemærket, besøges Nyborg og andre danske havne hvert år af smukke gamle sejlskibe eller nye sejlskibe bygget som tro kopier af svundne tiders sejlskibe.

Det er ikke kun gamle danske træskibe.

Der kommer også udenlandske, især tyske og hollandske, skibe af denne art. Det er med til at bevare det havnemiljø, der kendes og elskes af beboere i Nyborg.

Der er indtil nu sket en beklagelig begrænsning af sådanne skibsanløb.

Silomolen er givet bort til et boligselskab, som har bygget højhuse ud over kajkanten.

Dampskibsmolen kan ikke bruges til skibsbesøg, da der ikke er noget at fortøje skibene til.

Kajen er fuldstændig uden fortøjningspullerter, -ringe eller -kroge.

Vi ser med glæde og med stolthed, at kongeskibet Dannebrog kan fortøje ved Midtermolen ved bymidten. Etablering af flydebroer i Vesterhavn vil gøre det tvivlsomt, om besøg af Dannebrog vil blive aktuelt i fremtiden, hvis skibet ikke kan svaje i Vesterhavn ved afsejling.

Hvor skal vi så gøre af lystfartøjer i fremtiden?

Efter færgefartens ophør er der muligheder for fritidshavenanlæg ved nogle af områderne ved den tidligere færgehavn og en del af områderne øst for færgehavnen.

Til slut et ønske fra en gammel kender og ynder af Nyborg bymidtehavn. Bevar en plads ved femte færgeleje til et forhåbentlig kommende færgemuseum,

Forskån os for højhuse helt ude ved kajkanterne. I gamle dage kunne man ikke fra søen se husene i bymidten, fordi byen var omgivet af volde overalt.

Hvis udviklingen fortsætter som nu, vil det ikke i fremtiden blive muligt at se bymidtehusene på grund af højhuse helt ude ved vandkanten.

Bevar Nyborgs havnemiljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce