DOM: Dommer vil give 31-årig vanetyv en chance. - Urimelig mild dom, mener indbrudsoffer
NYBORG: Det var en tilfreds 31-årig mand fra Nyborg, der i går formiddag forlod retslokalet på 2. sal på Gammel Torv som en fri mand, efter at have tilbragt næsten to måneder bag tremmer. For den 31-årige var lige blevet idømt otte måneders betinget fængsel samt 120 timers samfundstjeneste.

Den betingede dom fik han til trods for, at det var hans 15. dom for berigelseskriminalitet, og selvom han denne gang blev dømt for og erkendte, at han i løbet af 13 dage i august i år begik 12 indbrud i villaer i den sydvestlige del af Nyborg.

Ved indbruddene stjal han blandt andet smykker, kontanter, pc'er, videomaskiner, videokameraer og spiritus for i alt næsten 250.000 kroner.

Anklageren, politifuldmægtig Mette Lise Nielsen, krævede vanetyven idømt mindst et år og gerne et år og tre måneders ubetinget fængsel. Hun mente ikke, at den tiltalte kunne slippe med en betinget dom og samfundstjeneste med en fortid så fuld af kriminalitet - hovedsagelig indbrud i private hjem.

Hun mente heller ikke, at en personundersøgelse fra Kriminalforsorgen, der indstillede manden til en betinget dom, fordi han nu ville sadle om, kunne bruges til noget.

Men det gjorde både forsvarer Peter Bang-Olsen og dommer Lars Ryhave. Den 31-årige skulle have en chance, idet de ubetingede fængselsstraffe, han tidligere er idømt, tilsyneladende ikke har haft nogen gunstig afsmitning.

Urimeligt

En mandlig husejer, som havde besøg af tyven den 23. august i år, var ikke tilfreds med dommen.

- Det er urimeligt, at den mand nu kan bevæge sig frit rundt i vor by. Vi har to små børn, der ikke har turde være alene hjemme, siden han brød ind i vores hus og stjal smykker, kontanter og andet for 30.000 kroner. Hvordan pokker kan han slippe med betinget fængsel, når han er dømt så mange gange tidligere for at begå indbrud. Jeg forstår det simpelthen ikke, og jeg skal i hvert fald ikke hjem og fortælle mine børn, at indbrudstyven nu er på fri fod, sagde manden efter retsmødet, som han overværede.

Der er en del der tyder på, at den betingede dom vil blive anket til Østre Landsret. I hvert fald ville anklager Mette Lise Nielsen efter domsafsigelsen i går ikke afvise, at hun ville skrive til statsadvokaten og foreslå, at dommen blev prøvet ved en højere retsindstands.

De 12 indbrud blev begået i huse på gaderne Gl. Vindingevej, Mosebakken, Hvedevej, Ligustervænget, Sofienbergvej, Sofienbergparken, Tronnealle, Dyrehavevænget og Skrænten.

En del af tyvekosterne blev fundet på mandens bopæl på Gl. Vindingevej, da politiet ransagede. Men stort set ingen smykker dukkede op. De blev solgt til hælere kort efter indbruddene.
  • fyens.dk