Betinget fængselsstraf til efterskole-elever: Ville "rulle" to kvinder

Retssal 3 i Retten i Svendborg var hele onsdagen optaget af en sag mod tre efterskolelever fra Efterskolen ved Nyborg. De stod tiltalt for to forsøg på røveri. Arkivfoto: Jens Wognsen

Betinget fængselsstraf til efterskole-elever: Ville "rulle" to kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre drenge fra Efterskolen ved Nyborg blev onsdag kendt skyldige i at have forsøgt at begå røveri og tyveri mod to kvinder den 17. december. De fik syv måneders betinget fængsel og kan undgå at afsone mere tid i fængsel.

Nyborg: Anklager Tine Friis havde lagt op til, at tre drenge på 15 og 16 år skulle have et års ubetinget fængsel. Men dommer og nævninge kom frem til, at drengene kan nøjes med en betinget dom på syv måneders fængsel.

Drengene var tydeligt lettede over dommen, som de fejrede sammen med deres familier, der var mødt frem i Retten i Svendborg onsdag.

Her var drengene tiltalt for at have overfaldet to kvinder og forsøgt at bestjæle dem. De to episoder udspillede sig natten mellem den 16. og 17. december. De tre efterskole-elever havde på skolen besluttet sig for, at de ville tage ud og "rulle" nogen; det vil sige stjæle deres værdier.

Udså sig ældre og beruset kvinde

Først opsøgte drengene en ældre kvinde ved Nyborg Station. De kastede en stor mængde vand på hende, inden de forsøgte at få hende til at give sin pung. Kvinden satte sig ind i sin bil, og det fik drengene til at slå og sparke på køretøjet. Den ældre dame forsøgte dernæst at flygte i sin bil, men da hendes ruder var isede til, endte hun med at forulykke ind i en hæk.

Få minutter senere udså drengene sig et andet offer; en yngre, beruset kvinde. Drengene fulgte efter hende over et kort stykke, før den ene løb hen og prøvede at flå hendes taske ud af hånden på hende. Det skete på Lindevej i Nyborg. Kvinden holdt imidlertid så godt fast i tasken, at forsøget mislykkedes. I stedet endte kvinden på jorden, fordi begge parter havde trukket hårdt i tasken. Offeret ringede på hos en husstand og fik hjælp af et vidne.

Den første hændelse blev af retten vurderet som et røveriforsøg, mens den anden blev betragtet som et tyveriforsøg, fordi retten ikke vurderede, at drengen var direkte voldelig over for offeret.

Idet de tre drenge allerede har siddet varetægtsfængslet i fem uger, behøver de ikke at sidde inde mere, hvis de undgår ny kriminalitet over det næste halve år. Alle de tre dømte valgte at modtage dommen.

Betinget fængselsstraf til efterskole-elever: Ville "rulle" to kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce