Besparelser rammer de svageste


Besparelser rammer de svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg: Det er med stor bekymring, at vi i LEV kreds Nyborgs bestyrelse ser på de varslede besparelser på handicap- området i Nyborg.

I Nyborg kommunes budget for 2019 og frem er der lagt op til besparelser på 500.000 i 2019 og én mio. kroner om året de efterfølgende år på Nyborg værkstedet, som er Nyborg kommunes eneste beskæftigelses tilbud til handicappede medborgere. Så store besparelser vil efter vores opfattelse forringe vilkårene betydeligt for de borgere som her har en god og meningsfuld arbejdsplads i Nyborg værkstedets forskellige tilbud.

Vi frygter, at så store besparelser vil få alvorlige konsekvenser for borgerne i hverdagen. Det kan ende med at være et sted for opbevaring af vores handicappede medborgere. Vi er af den opfattelse, at handicappede medborgere er en ressource, som har krav på et ordentlig og redeligt beskæftigelses tilbud i hverdagen, på lige for med alle andre i samfundet. Det er både beskrevet i Nyborg kommunes handicap politik samt FNs handicap konvention.

Nyborg kommune ønsker endvidere at spare 150.000 kroner ved at flytte personalegruppen, der har til huse i det tidligere bofællesskab Ådalen, som i dag hedder Viften. Da Ådalen blev nedlagt for 1,5 år siden, blev det lovet at beboerne ikke ville komme til at mangle deres fælleshus og personale mærkbart. Det kan Nyborg kommune med de varslede besparelser så ikke længere leve op til, og det vil efter vores opfattelse få store konsekvenser, for beboerne kan jo ikke flytte med, hvor pædagogerne flytter hen.

De varslede besparelser vil ramme nogle af vores svageste medborgere hårdt i deres hverdag. Derfor mener vi, at kommunen bør genoverveje de varslede besparelser på budgettet.

Besparelser rammer de svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce