Beredskab skal ikke konkurrere

Det bliver ikke lokale brandmænd, der skal gå brandvagt på Ørbæk Marked i år, hvor opgaven varetages af brandfolk fra Odense Brandvæsen. Arkivfoto

Beredskab skal ikke konkurrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Hvis de frivillige fra Nyborgs beredskab skal agere brandvagt på Ørbæk Marked, skal det ske til fuld pris og ønsker de frivillige at udføre opgaven privat, så bliver det ikke med kommunens køretøjer.

Meldingen til Ørbæk Marked er klar fra beredskabschef Poul Laursen, og budskabet er det samme fra borgmester Jørn Terndrup (V), som er formand for beredskabskommissionen.

- Som kommunal instans kan beredskabet ikke gå ud på et marked og konkurrere, når der er private udbydere, der kan løse opgaven, siger Jørn Terndrup.

Han afviser som sin beredskabschef også, at de frivillige kan bruge en kommunal vogn til opgaven, hvis de valgte at påtage sig den privat.

Som beskrevet i gårsdagens avis har beredskabset i Nyborg givet markedsarrangørerne et tilbud om at stille med en brandvagt. Pris lidt over 200.000 kroner - taksten for syv mand og et køretøj i de dage, markedet løber af stablen i Ørbæk.

Reglerne siger, at der skal være en brandvagt på pladsen, når handelsgaderne er mindre end 10 meter i bredden, fortæller Poul Laursen.

Ørbæk Marked har tidligere haft frivillige fra brandkorpset i Ørbæk til at tage brandvagten, men i år bliver det Odense Brandvæsen, der skal varetage opgaven, da de kan gøre det billigere end Nyborg.

Beredskab skal ikke konkurrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce