Endnu en Peter Eriksen-krimi med titlen "Drengen Petru" udkommer på mandag

Nyborg: Så er der igen nyt fra den lokale krimi-front på Nymarksvej i Nyborg. Forfatter Bent Hein udgiver på mandag sin syvende roman, "Drengen Petru," en Peter Eriksen-krimi, som undertitlen lyder.

To gange tidligere har Bent Hein skrevet om kriminalkommissæren og hans team, der i denne tredje krimi igen får en svær mordgåde at arbejde med i Nyborg. Første gang var i "De tavse skrig" i 2012, i 2014 i "Livsfarlig viden" og nu er Peter Eriksen igen i sving.

På en af Nyborgs brede sandstrande bliver et lig af en pige på fire år fundet gravet ned. Herfra folder krimien sig ud efter følgende handlingsforløb: Retsmediciner Leif Brydesen fortæller Ib Møller, leder af Nyborg lokalpoliti, at den lille pige er blevet seksuelt misbrugt.

Hun har klare slaviske træk, der indikerer, at hun ikke er dansk, men muligvis fra Bulgarien eller Rumænien. Da sagen kan række ud over landets grænser, tilkaldes Peter Eriksens team. Det skal vise sig, at det drejer sig om mere end pædofili. Og Peter Eriksen får hjælp fra drengen Petru og journalist Jan Bondesen. Som vanligt benytter Bent Hein steder, han kender godt - Nyborg og omegn - som det geografiske miljø at placere de fiktive, dramatiske begivenheder i.

Ved udgivelsen af den syvende roman har Bent Hein de senere år udgivet en roman stort set hvert år. Den kadence forsøger han at holde. Han er allerede i gang med den næste bog, som får et langt mere socialrealistisk islæt. Kriminalromanen "Drengen Petru" udkommer på forlaget Mellemgaard.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.