Benny svingede den ideologiske fane for sidste gang

Benny Pieszak modtog gaver og blomster fra borgmester Kenneth Muhs lige som de syv andre politikere, der måtte sige farvel til Nyborg Byråd ved mødet tirsdag aften. Benny Pieszak nåede dog først at vifte med den ideologiske fane på sit sidste møde i byrådet. Foto: Mogens Rasmussen.

Benny svingede den ideologiske fane for sidste gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte politikere havde sidste aften i byrådssalen i Nyborg tirsdag. Mødet udviklede sig til en time med takketaler til de de otte, der mere eller mindre frivilligt siger farvel til den politiske arena.

Nyborg: Først svingede han gevaldigt med den ideologiske fane. Bagefter fik han masser af ros fra politikerne hele vejen rundt i byrådssalen.

Enhedslistens Benny Pieszak var en af de politikere, der tirsdag havde sidste aften ved det runde bord i byrådssalen på Nyborg Rådhus. Under selve mødet markerede han sig ved atter at slå et slag for en af sine vigtigste mærkesager: Den kollektive trafik.

Det skete, da byrådet havde to tunge punkter på dagsordenen, nemlig vedtagelsen af kommuneplan 2017 og høringssvar til Strategi Fyn. Benny Pieszak var stort set ene om at tage ordet og under begge punkter drejede han sagen ind på det med trafikken:

- Det handler om motorvej, motorvej, motorvej. Satsningen på motorveje er uhensigtsmæssig og uklog, sagde han og beklagede, at Enhedslisten som det eneste parti ikke kunne støtte den nye kommuneplan netop på grund af planens støtte til udvidelse af motorvejen over Fyn frem for den kollektive transport.

Det var alvorligt ment. Men i sine fire år i byrådet er Benny Pieszak blevet kendt som Danmarks måske hyggeligste og mest pragmatiske politiker fra Enhedslisten, og der var da også masser af grin og pjat, da han og syv andre i byrådet blev takket for deres indsats af borgmester Kenneth Muhs og en stribe andre politikere.

Det store, gemytlige farvel-show i byrådssalen varede omkring en times tid, og understregede det brede samarbejde og den gode tone, der har udviklet sig i Nyborg Byråd gennem den seneste periode, der jo ellers begyndte med tumult og stor demonstration på Torvet, da venstremanden Kenneth Muhs fik borgmesterkæden i december 2013 efter Jan Reimer Christiansens famøse partihop fra Socialdemokratiet til Venstre umiddelbart efter valget.

Den situation greb SF'eren Thomas Laursen også fat i, da han sagde farvel til byrådet. Thomas Laursen var den politiker, der for fire år siden verbalt gik hårdest til Kenneth Muhs og Venstres beslutning om at gribe magten, da chancen bød sig. Tirsdag aften sagde han direkte henvendt til borgmesteren:

- For fire år siden holdt jeg en svær tale på en aften, da det var svært både for dig og for mig. Nu kan jeg godt unde dig, at du gjorde rent bord ved valget. Selv om jeg ikke helt forstod det, tilføjede Thomas Laursen, og fik atter latteren frem i byrådssalen.

Venstres gruppeformand Kaj Refslund tog fat i samme svære aften, da han benyttede lejligheden til at takke partierne i rød blok for, at de trods alt gik ind i samarbejdet i byrådet:

- Jeg vil gerne rose rød blok for, at I tog handsken op. Og særligt til Vibeke (Ejlertsen, red): Tak for samarbejdet.

Benny Pieszak tog også ordet:

- Jeg kommer til at savne det her. Det kan godt være, jeg bliver lidt rørt i morgen, når jeg kommer til at tænke over det.

De otte politikere, der sagde farvel til byrådet var:

Thomas Laursen, Camilla Noble (S) og Helle Frøslev (løsgænger), der ikke genopstillede. Og det var John Schmidt (S), Anette Phil (S), Benny Pieszak, Jørn Gustavsen (DF) og Flemming Kjærulf (V), der ikke opnåede genvalg.

Benny svingede den ideologiske fane for sidste gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce