Bekymrende: Skoleleder frygter lukning af busrute

Kasper Max Karlsen, leder af Refsvindinge Friskole, er bekymret over udsigten til, at Fynbus nedlægger rute 920. Mange af hans elever tager bussen i skolen, og han frygter også for tilflytningen til området, hvis det bliver sværere at komme dertil.

Bekymrende: Skoleleder frygter lukning af busrute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lukning af rute 920 vil gøre livet besværligt for eleverne på Refsvindinge Friskole, hvor skolelederen frygter, det også vil afholde nye elever fra at vælge skolen.

Refsvindinge: Omkring to femtedele af Refsvindinge Friskoles elever kan få sværere ved at komme til og fra skole, hvis rute 920 bliver nedlagt.

Det foreslog Fynbus forleden som led i en spareplan, der skal rette op på trafikselskabets økonomi, men i Refsvindinge bekymrer forslaget skoleleder Kasper Max Karlsen.

- Vi har er knap 40 elever, som kommer fra Nyborg, og et tilsvarende antal fra Ørbæk, og det er elever, der fratages muligheden for at komme i skole med bus, siger Kasper Max Karlsen, der kalder bussen en vigtig livline, også for de elever, der ellers cykler eller bliver kørt.

Mange af eleverne bruger også 920'eren til at komme til sport i både Ørbæk og Nyborg, og Kasper Max Karlsen synes, det er synd for børnene, hvis de ikke længere kan komme til håndbold eller svømning og for foreningslivet i det hele taget.

- Det er sådan noget, vi skal kunne herude på landet: Sørge for, at tingene hænger sammen, og at man kan leve et meningsfuldt liv med indhold og muligheder. Ser man helt overordnet på Danmark uden for København er det lidt fattigt, hvis vi ikke tror nok på os selv til at investere i infrastruktur, som bare er en nerve i at få tingene til at hænge sammen, siger skolelederen, der også frygter, at det vil afholde nye fra at flytte til området.

- Det er ærgerligt og i virkeligheden nærmest sørgeligt, siger han.

Kasper Max Karlsen sætter sin lid til, at Nyborgs politikere finder en løsning, der indebærer, at ruten ikke skal lukke.

- Det må være sådan en situation, hvor man griber ind med alle sine kræfter og siger, at det ikke er i orden.

Odense må bidrage

Det håb vil Nyborg Kommunes repræsentant i Fynbus-bestyrelsen, Per Jespersen (S), der også er formand for Teknik- og Miljø-udvalget, gøre sit for ikke at svigte.

- Det er jeg meget modstander af, ikke mindst fordi jeg godt ved, hvorfor der mangler penge i kassen: Fordi Odense graver hele byen op, og det har givet en merudgift til driften i Odense, og jeg har sagt til Fynbus, at de ikke kommer til at lukke en rute ude ved os fordi Odense vælger at gøre sådan. Så må Odense bidrage med nogle flere penge i den fælles kasse, når de har bidraget til underskuddet, siger Per Jespersen.

Offentligt anliggende

I Refsvindinge mener Kasper Max Karlsen ikke, at en skolebus for friskolens elever er ikke den rigtige løsning.

- Jeg synes, det her er et offentligt anliggende. Det kan godt være, at vi har en friskole, men det er børn, der bor i Nyborg Kommune, og hvis man mener det alvorligt med frit skolevalg, så er det et fælles anliggende, at man har mulighed for at komme til og fra skolen, siger Kasper Max Karlsen og tilføjer:

- Det vil så også være fint nok for vores elever, men de vil så køre forbi alle de andre børn, der bor i Refsvindinge og også har brug for at komme til håndbold i Ørbæk.

Forslag drøftes torsdag

Fynbus' bestyrelse skal drøfte spareforslagene på et møde torsdag aften, men en egentlig afgørelse kommer efter planen først til juni i forbindelse med trafikselskabets plan for 2018-2021.

Ifølge bliver der næppe truffet nogen endelig beslutning på mødet.

- Jeg regner med, at forslaget stille og roligt bliver sparket hen til embedsmændene, og så skal vi drøfte dem på nogle møder de kommende onsdage, udtaler Per Jespersen.

Bekymrende: Skoleleder frygter lukning af busrute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce