Bekræftet: 500 asylansøgere til Nyborg

Ministeren har truffet en beslutning: Strandvænget i Nyborg skal huse 500 asylansøgere.
Foto: Sara Gangsted/Scanpix Denmark

Bekræftet: 500 asylansøgere til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) bruger sin nødretsparagraf og tvinger asylcenter igennem i Nyborg.

Søndag eftermiddag offentligjorde Inger Støjberg sin afgørelse: Strandvænget i Nyborg skal være asylcenter for 500 mennesker.

- Beslutningen er begrundet i, at der for tiden er et historisk stort pres på indkvarteringssystemet, lyder det i en pressemeddelelse fra Inger Støjberg.

Dermed bliver det præcis, som Udlændingestyrelsen ønskede det, da den rettede henvendelse til Nyborg Kommunes vicekommunaldirektør allerede den 16. november.

Nyborg uden indflydelse

Nyborg Kommune er det første sted i landet, hvor udlændinge-, integration- og boligministeren benytter sin nye særlov, der sætter både byråd og planlov ud af spil.

På grund af den ekstraordinære flygtningesituation har hun beføjelse til at vride armen om på kommunen og tvinge et asylcenter igennem.

Byrådet har ventet i spænding, siden de tirsdag den 1. december indsendte en samlet udtalelse til udlændinge-, integration- og boligministeren.

Lokalpolitikerne udtrykte bekymring og skrev blandt andet, at ministeren burde ”overveje meget nøje”, om de planlagte 500 asylansøgere ikke var i overkanten.

Men som borgmester Kenneth Muhs (V) flere gange har pointeret, var udtalelsen reelt betydningsløs. Det var helt og holdent partifællen Inger Støjbergs beslutning, hvorvidt Nyborg skulle have asylcenter.

Flygtninge sætter følelser i kog

Byrådet beklagede sig desuden over den ”kritisabelt korte svarfrist”, som kommunen har fået af Udlændingestyrelsen, og som har sat hele Nyborg på den anden ende.

Under borgermødet i Skovparkhallen mandag den 30. november luftede mange nyborgensere deres frygt og utilfredshed med asylcenterplanerne.
Og på Fyens Stiftstidendes hjemmeside såvel som de sociale medier har der været heftig debat om Strandvængets fremtid.

En del borgere har også været positive ved udsigten til øget liv og mangfoldighed i byen.

Bekræftet: 500 asylansøgere til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce