Bekæmp ensomhed med oksekød og kartoffelsalat

Nyborg er vært for fællesspisningsarrangementet "Danmark spiser sammen", som kører i hele Danmark i uge 17 med fokus på ensomhed i Danmark. Her ses arrangementet sidste år. I år foregår det på Nyborg Gymnasium. Arkivfoto:Yilmaz Polat

Bekæmp ensomhed med oksekød og kartoffelsalat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg er igen værtsby for det store Danmark Spiser Sammen-arrangement i kampen mod ensomhed. I år bliver det holdt på Nyborg Gymnasium med særligt fokus på unge og ensomhed.

Nyborg: Igen i år er Nyborg udvalgt som en af landets fem værtsbyer for det landsdækkende fællesspisningsarrangement Danmark Spiser Sammen.

Sidste år blev arrangementet holdt på Hotel Nyborg Strand, men i år er begivenheden rykket op i den nye multisal på Nyborg Gymnasium.

Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed, der står for selve arrangementet, mens det i Nyborg er et bredt spænd af sociale foreninger, der har været med til at tilrettelægge det praktiske.

Det skulle gerne afspejle sig i fremmødet, forklarer frivillighedskonsulent i Nyborg Kommune Jannie Nørregaard Rasmussen.

- De sociale foreninger har kunnet reservere nogle billetter, for eksempel Dansk Flygtningehjælp og sundhedsambassadørerne, for at vi på den måde kan få fat i nogle af de mennesker, der ellers ikke vil komme til sådan et arrangement.

- Vi håber jo rigtig meget, at fremmødet vil være på tværs af både alder, køn, kultur og generationer.

Danmark Spiser Sammen
Folkebevægelsen mod Ensomhed står bag det landsdækkende initiativ Danmark Spiser Sammen.Mere end 70 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er gået sammen om den nationale begivenhed med støtte fra Nordea Fonden.

Danmark Spiser Sammen i Nyborg:

Der er stadig ledige billetter på Frivilligcenteret og Billetto.dk

Klokken 17-21.30 i Multihallen på Nyborg Gymnasium.

Det koster 59 kroner per person.

Der er gratis kørsel fra Ørbæk og Ullerslev med stop blandt andet på havnen. Tilmelding til Nyborg Rejser.

Ikke udsolgt

Om arrangementet i første omgang får fat i de, der er mest ensomme, er Jannie Nørregaard Rasmussen ikke helt sikker på, men det er et forsøg på inklusion og fællesskab, der skal bære frugt på den lange bane.

- Det er et stort arrangement med flere end 300 deltagere, og det kan være for voldsomt for nogle. Derfor håber vi, at mange af dem, der deltager, vil tage ideen med og måske lave mindre, men jævnlige fællesspisningsarrangementer, hvor flere ensomme måske har mod på at komme, forklarer hun.

Der er stadig godt 120 billetter tilbage til arrangementet, selvom det tidligere på måneden lød, at der var udsolgt.

Det var dog en fejl, og der er både billetter at få på hjemmesiden Billetto og i Frivilligcenteret, hvor der er åbent tirsdag og torsdag mellem klokken 15 og 17.00.

Tag en ven med

Arrangementet holdes ud over Nyborg i København, Aalborg og Esbjerg, og fælles for alle byer er budskabet "tag en ven med."

Den opfordring kommer Jannie Nørregaard Rasmussen også med.

- Det kan være en gammel eller en ny ven, men man kan også møde nye mennesker. Der vil være borde med 12 personer og en bordvært, der vil hjælpe snakken i gang. der er altså rig mulighed for at få snakket med andre.

Hvis det er svært at komme til gymnasiet, kører der indsatte busser fra både Ørbæk og Ullerslev med stop undervejs. Det er ganske gratis, og de kører både ud og hjem.

Bekæmp ensomhed med oksekød og kartoffelsalat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce