Begrænset succes for Projekt 48 timer

Det er efterhånden mere end tre år siden, at 50 studerende fra Odense besøgte Nyborg, hvor de havde 48 timer til at komme med ideer og forslag. Heraf navnet Projekt 48 timer. Arkivfoto

Begrænset succes for Projekt 48 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire ud af otte projekter er blevet til noget. Resten må formentlig opgives. Blandt andet på grund af forureningen på DSB-arealet.

Nyborg: Det kan være ganske sundt med et frisk syn på tingene. Ud fra den devise har Erhvervs- og Udviklingsudvalget afsat en stor pose penge til at følge op idéer, som en gruppe unge studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt er kommet med. Formålet med "Projekt 48 timer", som initiativet er blevet døbt, har været at skabe nye aktiviteter i området omkring stationen og de gamle DSB-arealer.

- Nogle af de unge mennesker havde aldrig været i Nyborg før og blev overrasket over, at det kun tog et kvarters tid med tog fra Odense. Det kunne godt være, at vi skulle bruge det aktivt i vores branding. Da de steg ud på perronen, var de i tvivl om, hvilken vej de skulle gå for at komme til vores by eller havnen. Så inden de overhovedet var kommet i gang, var der skabt nogle gode ideer, fortalte udvalgsformand Peter Wagner Mollerup på det første ordinære byrådsmøde efter nytår.

Bedre vejvisning til slottet, til havnen og til byen i øvrigt fra stationen er også et af de forslag, der rent faktisk er blevet til noget. Det samme er stiforbindelse fra hotellerne til stationen og et digitalt projekt kaldet "find din indre ridder". For det fjerde er ideen om bypark på færgelejerne blevet en del af den nye helhedsplan for DSB-arealet.

Omvendt er der også en lang række ideer og forslag fra de studerende, som har vist sig umulige at gennemføre. For eksempel hele den del, der handler om midlertidige aktiviteter på færgelejearealerne så som sport og leg. Det er der flere årsager til.

For det første må man ikke invitere til at opholde sig i længere tid på forurenede arealer, hvor forureningen ikke er dækket til. For det andet har DSB som grundejer stillet krav om, at arealerne skal kunne ryddes mod kort varsel ved et salg. Heller ikke ideen om et udendørs marked kan lade sig gøre, igen fordi området er forurenet.

Status er, at der er brugt knap 600.000 kroner ud af den samlede pulje på 1,5 millioner kroner, mens der skal bruges 540.000 kroner på inventar til den nye bypark. Det efterlader en restsum på cirka 370.000 kroner, som der endnu ikke er disponeret over.

Begrænset succes for Projekt 48 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce