Bedrøvede og magtesløse


Bedrøvede og magtesløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROTEST: Ældre Sagen forstår ikke Nyborgs ældrebesparelser

NYBORG: Ældreforsorgen i Nyborg er alt for dyr og skal beskæres med godt 11 millioner kroner næste år.

Det er et bredt flertal i Nyborg Byråd enige om, og vedtager efter alt at dømme i morgen nedskæringerne, der er en del af budget 2005.

Men hos organisationen Ældre Sagen har avis-skriverierne om de massive besparelse givet travlhed:

- Vi får dagligt opringninger fra ulykkelige mennesker og deres børn, siger Hanne Grove, formand for Ældre Sagens kommite for Nyborg og Ullerslev.

- Alle i komitéen er bedrøvede ogføler sig magtesløse, siger Hanne Grove.

Besparelserne i budgetforliget rumme både beskæringer på personalet i ældreforsorgen og prisstigninger på i gennemsnit 27 procent på maden til de ældre.

- Jeg kan ikke tro på, at besparelser fjerner nødvendige aftenvagter fra plejehjem,og de store prisstigninger på maden kan ingen ansvarlig politiker da påtage sig ansvaret for.

- Ældre mennesker, der har betalt skat hele livet, og nu kun har folkepensionen som indtægt, kan simpelthen ikkeklare disse prisstigninger, siger Hanne Grove.

Nedskæringerne, der fjerner en del af aftenvagterne på plejehjemmene er det, der bekymrer ældreformanden mest.

- I dag skal man være meget alvorligt ramt for at blive visiteret til et plejehjem, og derfor er det vigtigt, at politikerne ikke fjerner trygheden for disse mennesker.

- Men undersøgelser har jo vist, at Nyborgs ældresektor er langt dyrere end i de fleste andre kommuner. Det bliver man vel nødt til at forholde sig til?

- Jo, men skal der spares, så må man spare på det administrative. Det må ikke gå ud over plejen af de ældre.

Hanne Grove peger på, at Nyborg Kommune i år har fået et tilskud på 2,2 millioner kroner fra staten i forbindelse med den såkaldte ældrepakke - og noget lignende fik man sidste år.

- Kunne disse penge, eller blot nogle af dem ikkegå til dækning af prisstigningerne på madområdet, løn til aftenvagterne på plejehjemmene og til at forhindre, at ydelserne på hjemmehjælpsområdet bliver endnu kortere, spørger ældreformanden.

Kommunens ældreråd har i et meget kortfattet brev til socialudvalget kommenteret nedskæringerne på ældreområdet.

Ældrerådet er bekymret over prisstigningen på maden, men endnu mere bekymrede over at der skæres i den tid, hjemmehjælper har til at hjælpe de ældre i eget hjem.

Til gengæld glæder rådet sig over, at der alligevel ikke skal lukkes cafeer ved ældrecentrene og at politikerne har besluttet at den samlede nedskæring på ældreområdet skal være mindre end man havde truet med.

De samlede nedskæringer over nogle år bliver ikke 20 millioner kroner, men "kun" 13,3 millioner.

Bedrøvede og magtesløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce