Beboerformand: Overfald på åben gade skaber utryghed

En 33-årig mand fra Ullerslev blev i sidste uge overfaldet efter et besøg på diskotek No. 5 i Nyborg. Beboerne i området har længe efterlyst, at politiet er mere synlig i nattelivet. Foto: Kasper Riggelsen

Beboerformand: Overfald på åben gade skaber utryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens politi og kommune har inviteret byens restauratører til møde om tryghed i nattelivet, har naboerne til diskotek No. 5 i årevis klaget over forholdene. Vejen frem er mere synligt politi, mener Benjamin Wædeled.

Nyborg:Overfaldet på en 33-årig mand fra Ullerslev på Dronningensvej i Nyborg har resulteret i, at politiet indkalder byens restauratører til møde. Samtidig har kommunen lovet, at de såkaldte streetwalkere fremover skal bruge en større del af deres arbejdstid på at være synlige i nattelivet.

Begge dele er positive tiltag. Men det er også hårdt tiltrængt, at der bliver gjort en aktiv indsats for at skabe ro og orden i området omkring diskotek No. 5 i Nyborg. Sådan siger Benjamin Wædeled, der i sin egenskab af beboerformand for en række af naboerne i området har sendt et utal af klager over forholdene.

- På et tidspunkt blev der også lavet en underskriftsindsamling blandt beboerne. Efterfølgende har vi været til møde med kommunen, med diskoteket, bevillingsnævnet og med lokalpolitiet. De møder op, men så sker der ikke rigtig mere, konstaterer formanden.

Den seneste episode natten til fredag understreger behovet for et kursskifte, mener Benjamin Wædeled. Ligesom ejeren af diskotekt No. 5, Tommy Mose Hansen, efterlyser han et mere synligt politi i nattelivet.

- Jeg kan godt se, at nattelivet i Nyborg måske ikke berettiger, at vi får vores egen patrulje. Men når sådan et overfald sker i vores "baghave", kan man godt blive urolig. Jeg bliver harm over at høre, at selv når restaurationer ringer, får de ingen reaktion. Flere af dem, der bor i området, har oplevet at følt sig truet i nattelivet. Jeg har selv prøvet, at nogen har forsøg at lange ud efter mig. Hvis man kommer sent hjem er det rart at kunne gå fra parkeringspladsen og op til sin hoveddør uden at skulle kigge sig over skulderen, bemærker han.

Han oplever, at der er meget forskel på, hvordan politiet reagerer, når han eller en af de andre beboere ringer for at klage over eksempelvis larm i gaden.

- Når man - som jeg - bor i midtbyen, må man naturligvis være indstillet på, at der er et natteliv. Men ofte får man blot at vide af politiet, at man selv kan gå ned og ordne det, fortæller Benjamin Wædeled.

Det siger tallene
De seneste uger har der været adskillige sager om vold, ulovlig våbenbesiddelse og brandstiftelse på Østfyn. Politiets egne tal for årets fem første måneder viser dog et fald i antallet af anmeldelser om vold.Fra 34 anmeldelser sidste år til 24 anmeldelser i år. Der er endnu længere mellem sager om grov vold. I alt blev der registreret fem anmeldelser fra januar til og med maj 2016 mod tre anmeldelser i år.

Hellere en gang for meget...

Fyens Stiftstidende har forelagt kritikken for lederen af vagtcentralen ved Fyns Politi, Jesper Pedersen, der tidligere har forsikret, at politiet er til stede i Nyborg. Også om natten.

- Hvis der sker vold og ballade, så skal almindelige borgere ikke gå ned og indlede sig i slagsmål. I stedet skal man ringe til politiet. Det er ikke nogen garanti for, at vi kommer. Men så har vi en dialog med borgeren om, hvordan man skal forholde sig. Hvis folk oplever, at de får et beskidt svar, når de henvender sig, så vil jeg opfordre dem til at sende en skriftlig henvendelse til politidirektøren, siger han.

Politiets egen statistik viser et fald i antallet af anmeldelser om vold i Nyborg sammelignet med samme periode sidste år. Til gengæld er der registreret en stigning i overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, men det kan netop være et udtryk for, at politiet er til stede. Typisk vil det nemlig være politiet selv, der anmelder disse forhold, forklarer vagtchefen.

Tryghed i nattelivet bliver også overskriften for en ny kampagne, som politiet og kommunen sætter i værk efter sommerferien. Samtidig erklærer borgmester Kenneth Muhs (V) sig åben overfor ideen om et borgermøde om emnet.

- Nu er der i første omgang indkaldt til møde med restauratørerne, hvor vi skal se på, hvordan vi kan forbedre samarbejdet. Men man kan sagtens forestille sig et borgermøde om, hvad vi alle kan byde ind med. For det er en fælles opgave at skabe tryghed i nattelivet, konstaterer han.

Borgmesteren vil heller ikke afvise, at det kan komme på tale med en egentlig nattelivspolitik.

- Det kunne være et af de konkrete forslag, som kunne komme ud af sådan et møde, mener han.

Som nabo til et af byens diskoteker kan Benjamin Wædeled se mange fordele i, at politikerne tager aktivt stilling.

- En nattelivspolitik kan bruges til at sige noget om, hvad vil man, og hvem har ansvaret for et trygt natteliv. Man kan skæve til Herning. De har indskrænket diskotekernes åbnnigstid. Det er ikke populært hos alle, men det har haft en effekt i forhold til vold i nattelivet, stoffer og lignende, fortæller han.

Beboerformand: Overfald på åben gade skaber utryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce