Nyborgs kulturhus inviterede lørdag til en times julesjov for børn og barnlige sjæle.

Nyborg: - Åh nej. Det var ikke så godt. Vi kom til at udløse kedsomhedsalarmen.

Daglig leder på kulturhuset Bastionen, Tue Fabricius, tager sig til hovedet, mens de cirka 200 børn og voksne i den store sal skraldgriner. De er alle kommet for at deltage i en times julesjov lørdag formiddag, og det er alt andet end kendeligt. Alarmen skyldes udelukkende, at to forældre er blevet bedt om at pynte juletræet på scenen. Og det går alt for langsomt, synes dagens julevært.

Med på scenen er også en håndfuld musikere, og ind imellem hjælper nisserne til. Men opgaven med at pynte op må hellere overlades til nogle af børnene fra salen, konkluderer Tue Fabricius, der bliver mødt med en skov af små fingre.

Juletræet med sin pynt, nisser, en julemand og sågar en drage finder vej til forestillingen, men noget vigtigt mangler, nemlig gaver. Dem er der heldigvis også tænkt på, og børnene får selv lov til at bære dem op på scenen. Bagefter skal de gætte, hvad der er indeni, og de får lidt musikalsk hjælp.

- Hvad siger I, en actionman, spørger juleværten drillede ud i salen, mens orkestret spiller Aquas "Barbiegirl".

Nogle af deltagerne får også lov til selv at optræde som et instrument, en såkaldt Rudolfon, før det er blevet tid til den store finale, hvor det giver sig til at sne i den store sal. Der er godt nok tale om skum, men overraskelsen er mindst lige så stor, som da det lykkes at trylle trommeslageren væk.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.