Frustration over borgmester-indsats mod lukning, men byen skal måske huse OUH-administration

Mens de sorte skyer trækker op til en lukning af Nyborg Sygehus som følge af Region Syddanmarks spareplaner, er der utilfredshed med, at byens borgmester Kenneth Muhs (V) ikke har været langt mere proaktiv for at forhindre en lukning.

Kritikken kommer fra Venstres støtteparti Dansk Folkeparti.

- Jeg føler, at Kenneth Muhs (V) har snorksovet i timen. Jeg efterlyser, at en af vores to store borgmesterkandidater kommer på banen i den her sag, siger Carsten Kudsk (DF), der er 2. viceborgmester.

Og en Facebook-gruppe mod lukningen har på blot et døgn samlet over 1000 deltagere.

I Middelfart har det samlede byråd længe været i gang med at præparere regionsrådet, men først i går meldte Nyborgs byrødder offentligt ud, at de gerne vil bevare sygehusets 130 arbejdspladser.

I øvrigt er der en del forvirring om regionens spareplaner.

For halvandet år siden lød de politiske signaler på, at man ville udvide i Nyborg, og i øjeblikket arbejder projektorganisationen bag Nyt OUH tilsyneladende med planer om at flytte den samlede administration for det nye supersygehus til Nyborg.

Regionen havde i går ikke lyst til at kommentere på planerne, som fremgår af et notat om Nyborg Sygehus, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af.

Læs mere i Fyens Stiftstidende i dag

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Talsmand for protestgruppe: Blandede følelser efter borgermøde

Talsmand for protestgruppe: Blandede følelser efter borgermøde

1
13.000 underskrifter: Se alt om stort sygehus-møde i Nyborg

13.000 underskrifter: Se alt om stort sygehus-møde i Nyborg

Protestgruppe: Opgiver bustur til Vejle i sygehussag

Protestgruppe: Opgiver bustur til Vejle i sygehussag