Bag om optagelserne: Skuespillerne i de orange jakker

De orange dynejakker skal sørge for at holde skuespillerne varme i kulden. En tekniker fikser lidt lyd i Fares Fres bukseben, mens han betragter Storebælts bølgeskvulp. Foto: Vibeke Volder

Bag om optagelserne: Skuespillerne i de orange jakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Cut, cut, cut! lyder det i høretelefonerne i det Nicolas Bro sætter sig ind i bilen og kører ned mod det gule kvindehjem på Sprogø.

Hele produktionen klukker af latter bag kameraet, da det viser sig, at den folkekære skuespiller har lidt problemer med automatgearet.

- Jeg kom sgu til at trykke på bremsen og speederen på samme tid, råber han, da han stiger ud ad bilen for at tage scenen om igen.

- That's how to ruin a car, griner Nikolaj Lie Kaas, mens skuespillerne gør klar til et nyt take.

Hele filmproduktionen er på Sprogø i Storebælt for at optage scener til den fjerde film i rækken om politimanden Carl Mørck og Afdeling Q. Stjernen Nikolaj Lie Kaas og svenskeren Fares Fares har dannet politimakkerpar i de første tre film, men nu er de i gang med de sidste.

Produktionen af filmen overgår til Nordisk Film, når Journal 64 er færdig, og Nikolaj Lie Kaas har meldt ud, at han ikke vil fortsætte i rollen som Carl Mørck.

Svage rygter har hvisket fynboen Ulrich Thomsen som kommende Carl Mørck. Ulrich Thomsen spillede det fynske bøgetræ Richard Møller Nielsen i filmen "Sommeren 92".

Man hører ofte, at holdet bag en film bliver som en slags familie. Det gælder i bogstavligste forstand for skuespillerne Anders Hove og sønnen Elliot Crosset Hove, der begge har roller i krimikomplottet.

Endnu sjovere er det, at de spiller den samme rolle. Elliot Hove spiller den unge udgave af lægen Curt Wad, mens Anders Hove med sit hvide skæg gør sig bedre til den ældre udgave af samme læge.

Broen 4 har det unge stortalent Fanny Leander Bornedal også stiftet bekendtskab med, og det var et af de hårde. Den 17-årige skuespiller spillede rollen som en hjemløs pige, men fik ganske uheldigt et slag i hovedet af stuntmand under en af optagelserne og måtte gennemføre med en brækket næse.

Den er siden kommet i orden igen, og nu er hun et af de unge ansigter i Afdeling Q-produktionen, hvor hun nok bliver genkendt fra julekalenderen En anden Verden - og hvis ikke, så for navnet Bornedal, der kommer fra faderen og instruktøren Ole Bornedal.

Hverken Hove eller Bornedal er med i dagens scener på Sprogø, men det betyder ikke, at holdet bag kameraet bliver mindre. En sminkør skutter sig i kulden og drysser skæl-lignende pulver ud i Nicolas Bros fedtede lokker.

En scripter noterer hver eneste detalje ned, mens en tekniker pakker udstyret ind i en hjemmestrikket hue, så kulden ikke får ram på optagelserne.

Skuespillerne er også garderet mod kulden. Både Assad, Carl Mørck og Rose veksler skizofrent mellem karakterernes cotton coats og sorte læderjakker og så et par orange dynejakker, der skal holde den værste januarkulde væk under marts-optagelserne.

Nicolas Bro har som den eneste ikke fået denne særlige, orange jakke, der både er kikset og et statussymbol på samme tid.

Hvem er skuespillere? Kig efter de orange jakker.

Om det også er jakken, der gør, at Fares Fares ikke selv kan ordne en lydklemme i sit bukseben, må stå hen i det uvisse.

Skuespillerne øver scenerne igennem og tager kun jakken af, når kameraet ruller. Her tjekker Nicolas Bro politiskilte, inden han viser dem et afgørende spor i mordsagen. Foto: Vibeke Volder
Skuespillerne øver scenerne igennem og tager kun jakken af, når kameraet ruller. Her tjekker Nicolas Bro politiskilte, inden han viser dem et afgørende spor i mordsagen. Foto: Vibeke Volder

Bag om optagelserne: Skuespillerne i de orange jakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce