Babyer er klogere end du tror

Lena Dyhrberg er et sjældent fænomen: en selvstændig sundhedsplejerske.Her er hun med 22 dage gamle Anton Sunov Jacoby. Den 7. maj udkommer hendes bog "Født klog". Arkivfoto: Carsten BundgaardLena Dyhrberg er et sjældent fænomen: En selvstændig sundhedsplejerske. Den 7. maj udkommer hendes bog "Født klog".
Foto: Carsten Bundgaard

Babyer er klogere end du tror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg-sundhedsplejerske Lena Dyhrberg har skrevet bogen "Født Klog"

Nyborg: Forældre glemmer ofte at lytte til - og tale med - det helt lille barn.

Barnet har mange medfødte egenskaber og bruger alle sanser lige fra begyndelsen.

- Når det helt lille barn græder, fokuserer vi ofte på, at det nok er træt, sulten eller har ondt i maven. Men der kan lige så godt være noget følelsesmæssigt i vejen, fortæller Lena Dyrhberg.

Den erfaring har hun gjort sig gennem mange års arbejde som sundhedsplejerske, og det har hun nu skrevet bogen "Født Klog" om.

- Som forældre kan vi være slemme til at fortælle om, hvordan barnet skriger, og hvor trættende det er, men den slags modtager barnet, og det kan udvikle sig til noget negativt, fortæller Lena Dyhrberg.

Respekt

- Det handler om, at vi skal have respekt for barnet som individ på lige fod med alle andre. Vi skal huske at fortælle barnet hvad vi gør og hvorfor eksempelvis, siger hun.

- Vi kan skabe et fantastisk samarbejde med de små børn og blive kloge på os selv og børn i det hele taget.
Fakta
- Fællesskabet lokkede mig. Stofferne var en slags virkelighedsflugt, hvor jeg kunne komme lidt væk fra hverdagen, siger hun og forklarer, at hun ikke tænkte over, hvor farligt det var.

Release-party

Lena Dyhrbergs nye bog udkommer den 7. maj, og allerede på fredag holder hun release-party for medvirkende, venner og familie.

- Bogen var oprindeligt henvendt til forældre, men når jeg læser den igen kan jeg se, at den også henvender sig til pædagoger og bedsteforældre, og alle vi andre der har med små børn at gøre.

Lena Dyhrberg er en af de få privatpraktiserende sundhedsplejersker i landet.

Forældre kommer til hende og bestiller en tid eller et hjemmebesøg og betaler for hendes gode råd.

Lena Dyhrberg signerer sin bog i hos boghandleren Bøger og Papir den 9. maj.

Bogen "Født Klog" udkommer på forlaget Siesta og kan blandt andet købes på forlagets hjemmeside.

Hjemmeside

Læs mere om Lena Dyhrberg på hendes hjemmeside www.sundhedsplejerske.com, hvor der også i den nærmeste fremtid bliver mulighed for at vinde bogen "Født Klog".

Babyer er klogere end du tror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce