Bådejere slipper ikke billigere i Nyborg

Priserne for at have en båd liggende i Nyborg Marina bliver ikke ændret efter et udvalg har set på taksterne i havnen. Arkivfoto: Annelene Pedersen.

Bådejere slipper ikke billigere i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taksterne for at have en båd liggende i Nyborg Marina ændres ikke, efter en arbejdsgruppe har set på prisniveauet i Nyborg kontra andre lystbådehavne.

Nyborg: Hvis bådejere med en plads i Nyborg Marina havde set frem til en billigere havneplads, så er de blevet skuffet. Nyborg byråd har nemlig besluttet at holde taksterne i marinaen i ro, efter et udvalg har brugt nogle måneder på at diskutere prisniveauet på en bådplads og andre ydelser i marinaen.

Byrådsmedlem og sejler Albert Pedersen rejste spørgsmålet om taksterne i december sidste år, fordi han oplevede utilfredshed blandt sejlerne blandt andet med priserne. Byrådet nedsatte et udvalg med repræsentanter for kommunen og for klubberne i havnen, og opgaven var blandt andet at sammenligne priserne i Nyborg med priserne i andre havne.

Så langt kom udvalget imidlertid aldrig, oplyste næstformanden i Teknik- og Miljøudvalget Søren Svendsen (V) på byrådsmødet for nylig. Det viste sig nemlig næsten umuligt at sammenligne priserne, fordi havnene har helt forskellige modeller for taksterne.

Alligevel konkluderede et enigt udvalg, at Nyborg er konkurrencedygtig, men foreslog, at pladslejen ikke prisreguleres i 2019. Til gengæld skal de sejlere, der tager masten af om vinteren, nu til at betale for at bruge mastekranen. Desuden blev der ændret på en række andre takster og ydelser.

Albert Pedersen, der rejste debatten om taksterne, siger, at han er tilfreds med, at udvalget har arbejdet med taksterne og er kommet frem til en enstemmig anbefaling.

- Men jeg er ikke tilfreds med, at det ikke er lykkes at sammenligne med andre havne, og jeg tror, vi bliver nødt til at vende tilbage til denne sag, når vi bliver færdige med moderniseringerne i marinaen, siger Albert Pedersen.

Stiftstidende forsøgte for et halvt år siden at lave en miniundersøgelse af prisniveauet i forskellige nabo-marinaer, men det er ikke nemt at sammenligne. Undersøgelsen antydede dog, at Nyborg ligger i den dyre ende.

Nyborg Marina har en del ledige pladser, men lederen af marinaen, Per Weiskvist, skrev i sit seneste nyhedsbrev, at der i år er kommet en del nye både til havnen, og der er nu udlejet 412 pladser i marinaen mod 361 ved sæsonens start.

Bådejere slipper ikke billigere i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce