Både brochurer og invitation til borgermøde for hele kommunen


Både brochurer og invitation til borgermøde for hele kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLØDSTRUP-UDSPIL: Lokalkomitéen inviterer til debatmøde i Langtved
ØSTFYN: Alle 2200 husstande i Ullerslev Kommune modtager senest i dag en pjece, hvori et samlet byråd forklarer, hvorfor man har valgt Nyborg og Ørbæk som partnere i en ny storkommune.

Og samtidig har samtlige byrådsmedlemmer fra løsrivelseskomitéen i Flødstrup fået en skriftlig invitation til et borgermøde for alle kommunens borgere.

Svar på brochuren

Torben Poulsen fra Flødstrup-komitéen ønsker ikke på nuværende tidspunkt at diskutere den kommunale pjeces indhold, men han kalder invitationen til et borgermøde for et svar på brochuren.

Torben Poulsen regner med, at komitéen kan få borgmester Erik Christensen til at komme med et indlæg, og det vil der også komme fra et af komitéens medlemmer.

Bagefter er det meningen, at alle kan stille spørgsmål til pjecen og andre emner.

Da det ikke lykkedes at træffe Erik Christensen i går, er det ikke muligt at fortælle, om han tager mod invitationen.

Mødet holdes i Langtved Forsamlingshus 18. november, og Torben Poulsen siger, at det er for at få den debat, man efter komitéens mening burde have haft for længe siden, og fordi man mener, at beslutningen om sammenlægningen med Nyborg og Ørbæk er truffet hen over hovedet på Ullerslev-borgerne.

I pjecen fra byrådet oplyses blandt andet, at en fusion med Nyborg og Ørbæk vil betyde, at en enlig borger fra Ullerslev Kommune vil have 38 øre mindre om dagen til sig selv, mens en LO-familie dagligt vil have 21 øre mindre at gøre godt med.

Fusionen er dyrest for en funktionær-familie, der dagligt vil have 1,71 kroner mindre til sig selv.

Beløbene er man nået frem til ved at medregne såvel vandafledningsafgiften i den nye kommune som den kendsgerning, at amtsskatten forsvinder og bliver til en ny sundhedsskat.

Ikke opbakning

Byrådet peger også på, at man hele tiden har været åben over for tanken om én stor østfynsk kommune bestående af Munkebo, Ullerslev, Langeskov, Kerteminde, Nyborg og Ørbæk, men at man var nødt til at se bort fra dén mulighed, fordi der ikke var opbakning til den fra de nordøstfynske kommuner.

Endelig oplister byrådet en række argumenter, der alle taler for, at en fusion med Ørbæk og Nyborg kommuner er den bedste løsning.

Både brochurer og invitation til borgermøde for hele kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce