Politisk nej til skilt, som ikke overholder Nyborg Kommunes regler - men kommunens egne skilte er også på kant med reglerne.

Ørbæk: Autoforhandler Aage Boel, Bilboel i Ørbæk, må ikke opstille et elektronisk reklameskilt foran sin forretning ved indkørslen til Ørbæk.

Det har politikerne i teknisk udvalg besluttet. De henviser til, at det ansøgte skilt ikke er i overensstemmelse med de regler, byrådet vedtog for et par år siden.

Skiltet er ganske vist mindre end skiltereglernes maksimum - men det ligger ned i stedet for at stå op som en søjle som foreskrevet i reglerne.

Aage Boel vil også gerne have lov at sælge reklameplads til andre firmaer inden for branchen - det er også forbudt i følge reglerne.

Spørgsmålet er imidlertid, om kommunen selv overholder sine egne skilteregler. For på den kommunale info-stander på Dyrehavevej i Nyborg reklameres lystigt for foreningernes arrangementer - også kommercielle foreninger som for eksempel handelsstandsforeningens årlige pinsemarked.

Kommunen har tidligere tilladt Hotel Sinatur at skifte reklamer højest fem gange i døgnet - kommunens eget skilt skifter hvert 15. sekund.

Og så må elektroniske skilte ikke genere omgivelserne - det er der nogle naboer på Dyrehavevej der mener, at kommunens skilt gør.

  • Journalist portræt

    Af:

    Medlem af Dansk Journalistforbund, ansat som journalist på Fynske Mediers bladhus i Kerteminde. Tidligere ansat på Nyborgbladet, Fyns Amts Avis i Nyborg, Stiftstidende i Ringe og Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
2
Skiltekrigen i Nyborg fortsætter

Skiltekrigen i Nyborg fortsætter

9
Forhadt lysskilt i Nyborg fjernes ikke

Forhadt lysskilt i Nyborg fjernes ikke

1
Naboer skal høres om reklameskærm

Naboer skal høres om reklameskærm