Audition på Nyborg Voldspil: Maria dansede sommerfuglene væk


Audition på Nyborg Voldspil: Maria dansede sommerfuglene væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være en nervepirrende oplevelse at gå til audition på Nyborg Voldspil. Også selv om man har prøvet det mange gange før. 25-årige Maria Nielsen fra Nyborg var blandt de cirka 60 deltagere, der lagde vejen forbi Slotsmøllen i løbet af weekenden. På torsdag venter der hende en ny, stor eksamen.

Nyborg: - Nå, har I fået varmen.

Koreograf Peter Friis storsmiler, mens 25-årige Maria Nielsen og de andre deltagere ved søndagens tidlige audition på Nyborg Voldspils sommerforestilling "Singin' In The Rain" forsøger at få vejret, mens sveden pibler frem. Maria smiler også. Meget. Hun kan faktisk næsten ikke lade være, når hun danser, selv om prøven stiller store krav til deltagernes fysik.

Hun er nærmest vokset op med Nyborg Voldspil, hvor hun var været både foran og bag ved scenen siden 2004, ofte i rollen som danser. Sommerforestillingen "Evita" blev hendes første smagsprøve på, hvad det vil sige at stå foran et stort publikum. Hun var kun 15 år, da hun blev bedt om at blive en del af holdet, selv om hun ikke havde været til audition. Det har hun til gengæld prøvet mange gange siden.

Senest har hun spillet med i sidste års publikumsucces "Grease", og så er hun både instruktør og leder af vinterskolens danseundervisning på Slotsmøllen. Alligevel bliver hun nervøs hver eneste gang, hun går til prøve.

- Det bliver aldrig anderledes. Faktisk er det ikke så galt lige nu. Måske fordi vi begyndte med dansen, hvor jeg ligesom kunne få nerverne ud af kroppen. Men hvem ved, måske vender de tilbage, siger Maria Nielsen få minutter efter, at hun og de øvrige deltagere denne søndag har forladt dansegulvet.

Næsten nøgen

Forude venter endnu en audition, hvor hun skal synge og fremsige replikker. Det er straks langt mere nervepirrende for hende, men hun gør det, fordi hun ved, hvad der venter forude, hvis hun slipper gennem nåleøjet.

- Selvfølgelig er det en hård sommer, hvor man er rigtig meget på. Men det giver bare så meget igen. Jeg har virkelig lært meget om mig selv, fordi man blotter sig selv hver gang. Jeg føler næsten, at jeg er helt nøgen, når jeg står foran et publikum. Samtidig lærer jeg det at arbejde sammen med meget forskellige mennesker, fordi det aldrig er helt de samme, der er med fra gang til gang. Mennesker, som du måske ikke ville falde i snak med under andre omstændigheder, fortæller hun, mens øjeblikket, hvor hun endnu engang skal præstere foran blandt andre de to instruktører Vicki Berlin og Nikolaj Tarp, hele tiden rykkere tættere på.

Hvis det lykkedes hende at blive en del af holdet nok engang, venter der et travlt forår med endnu flere prøver. Først skal hun dog lige have veloverstået en anden og mindst lige så vigtigt eksamen. Ved siden af dansen er Maria Nielsen i gang med en bachelor i psykomotorik, og på torsdag skal hun op til den afsluttende prøve.

Alligevel har hun valgt at bruge hele weekenden på sin hobby. Lørdagen gik med at øve en dans, der skulle vises samme aften ved det årlige Musical Award-show. Bagefter var der fest, og så op igen søndag til audition.

- Det lyder måske en anelse presset, men jeg tror ikke på, at det er de tre timer i dag, der gør forskellen på, om jeg består eller ej, lyder hendes egen vurdering.

Hun er da også vant til at jonglere mellem studierne på den ene side, der involvere daglig kørsel til og fra Hillerød, og så Nyborg Voldspil, som hendes mor også er blevet en del af. Hun er nemlig frivillig systuen.

Den svære ventetid

Pludselig står Vicki Berlin i døren og vinker hende til sig. Ventetiden er blevet brugt med nogle af de andre voldspillere på at snakke aftenens award-show igennem, og så er sommerfuglene i maven vendt tilbage. Deltagerne har helt frit kunnet vælge sang, men det blev næsten for uoverskueligt. Maria Nielsen har derfor udvalgt en sang fra "Singin' in The Rain", der passer godt til lejligheden og hendes eget gemyt, "Good morning".

Det hele er overstået på få minutter. Helt får hun dog ikke lov til at slippe.

- Jeg kunne godt tænke mig at se dig igen, denne gang i rollen som Lina Lemant, lyder det fra Nikolaj Tarp, og med i hånden får hun et par siders tekst, som hun skal forsøge at lære i rekordfart.

Anden gang går stemmeprøven faktisk endnu bedre, konstaterer hun bagefter. Men det er langt fra ensbetydende med, at hun får rollen.

- Der er flere andre meget dygtige folk, der er blevet bedt om at aflægge prøve på netop den rolle, så det lægger jeg ikke så meget i, bemærker hun.

Hvad det hele ender med for Maria Nielsen og de cirka 60 andre personer, der gik til audition i løbet af weekenden, bliver afgjort i løbet af de kommende uger.

Audition på Nyborg Voldspil: Maria dansede sommerfuglene væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce