Atter debat om aktier


Atter debat om aktier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Købet af Elsam-aktier er igen til debat. Knud Theil siger, at " hvis NFS A/S ikke havde købt aktier, så var selskabet gået glip af en kursgevinst på 14 mio. kr."

Knud Theils indlæg læser jeg som en drillende kritik af Jørn Terndrup og Venstre, der gjorde sig store anstrengelser for at forhindre aktiekøbet i

maj 2004.

Jørn Terndrup svarer i indlægget "Nej til spekulation i aktiehandel", at "Venstre er imod, at kommunen (?) spekulerer i aktier med varmeforbrugernes penge", og at der " kun er skatteyderne (?) til at betale, hvis en aktiespekulation går galt." Begges udtalelser behøver en korrektion!

Det er ikke NFS A/S, der har købt aktier i Elsam, men Nyborg Elnet A/S, og aktiekøbet har ingen indflydelse på driften af NFS A/S.

Jørn Terndrups påstand, at købet af aktier i Elsam "er aktiespekulation for varmefor-

brugernes penge" blev fremsat første gang den 20. maj 2004 i denne avis.

Nu fremsættes den altså igen, men det bliver den ikke mere sand af, og der er da heller ingen varmeforbrugere, der har reageret. Varmeforbrugerne fik i 2003 godt 44 mio. kr. tilbage fra Told og Skat. Af disse penge er der i 2004 betalt ca. 11 mio. kr. tilbage til varmeforbrugerne i form af lavere varmepriser, og dette vil fortsætte, til de resterende 33 mio. kr. er betalt tilbage.

Jeg vil give Jørn Terndrup ret i, at i princippet er "aktiekøb aldrig en sikker investering", men det er forbrugerne (og i dette tilfælde elforbrugerne i Nyborg Elnet A/S), der kommer til at betale og ikke skatteyderne. Der er forskel på forbrugere og skatteydere. Det er elforbrugerne, der har skabt værdierne i Nyborg Elnet A/S, og det er deres penge, der er købt aktier for, og aktierne ligger i Nyborg Elnet A/S.

Den 28. maj 2004 kunne man læse, at Venstre helst ville sælge aktierne. Angiveligt for at bruge provenuet til kommunal drift eller afvikling af kommunal gæld.

Hvis (og jeg siger hvis) Nyborg Elnet A/S's aktier er 200 mio. kr. værd og blev solgt for dette beløb, og kommunen som aktionær besluttede at bruge disse penge, så skal der betales store afgifter til staten: 120 mio. kr., hvis pengene bruges til drift, og 80 mio. kr., hvis de bruges til afvikling af gæld.

Dette ville efter min opfattelse være spekulation af værste skuffe med elforbrugernes penge og en ekstra skat på elforbrugerne.

Venstre ved man, hvor man har, så derfor synes jeg, at Venstre skulle melde klart ud, hvis dette er partiets politik.

Atter debat om aktier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce