Asylsøgere var metal-hælere


Asylsøgere var metal-hælere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØRBÆK:Tre gange i løbet af marts i år blev der begået natlige indbrud hos genbrugsfirmaet Højer på Langemosevænget 3 i Ørbæk.

Alle tre gange blev hegnet omkring firmaets grund klippet i stykker, og der blev stjålet blandt andet rustfri stålplader, vandhaner og ventiler for op imod 100.000 kroner.

I går skulle to asylansøgere, der er fra Bosnien, være mødt i retten i Nyborg tiltalt for hæleri i forbindelse med de tre metaltyverier. Men de to mænd på henholdsvis 25 og 30 år dukkede aldrig op. De har ellers erkendt, at de hjalp nogle landsmænd, der begik indbrudstyverierne, med at afsætte de store mængder rustfrit stål.

Det gjorde de to, ifølge anklageskriftet, til et genbrugsfirma i Esbjerg, og de indkasserede 11.000 kroner for de "varme" varer.

Men så var det, at de begik en alvorlig fejl. De tog fra genbrugsfirmaet i Esbjerg til et lokalt pengeinstitut for at få vekslet checken på 11.000 kroner.

Personalet i banken fattede mistanke til de to asylansøgere, som pludselig stod og ville have en check på 11.000 kroner vekslet til kontanter. Politiet blev tilkaldt, og så klappede fælden.

I første omgang var politiet overbevist om, at de to mænd var skyldige i indbrudstyverierne hos Højer i Ørbæk, men det var ikke muligt at bevise. Derfor er de kun tiltalt for hæleri.

I går besluttede dommeren, at mændene skal anholdes og fængsles, så man kan være sikker på, at de dukker op til det næste retsmøde.

Asylsøgere var metal-hælere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce