Arne føler sig bortdømt

Den 32-årige Arne Jørgensen ses her på Odensevej mellem Herrested og Ferritslev med sin kassevogn med trailer, som han blev stoppet i af en fartkontrol 11. oktober sidste år.
Foto: Yilmaz Polat

Arne føler sig bortdømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EFTERLYSNING: Mistede kørekortet betinget efter nærkontakt med fartkontrol

ØSTFYN: Lørdag den 11. oktober sidste år omkring klokken 11 kommer den 32-årige Arne Jørgensen fra Ørbæk Kommune kørende i sin kassevogn med en lille trailer ad Odensevej mellem Herrested og Ferritslev.

Pludselig bliver han opmærksom på, at en forankørende sølvgrå Peugeot 406 bremser kraftigt. Arne Jørgensen gør det samme og finder kort tid efter ud af, at årsagen til, at den forankørende bilist har været oppe og stå på bremsen, er, at der nogle hundrede meter længere fremme ad vejen står tre betjente og udfører elektronisk fartkontrol.

Tag kassevognen!

Både Peugeot'en og Arne Jørgensens kassevogn vinkes ind til siden, men inden Peugeot'en er stoppet helt op, vinkes den videre. Arne Jørgensen må pænt stoppe sin bil, og han kan nu høre, at en af to betjente, der står på modsatte side af vejen, siger:

- Tag kassevognen. Han har en trailer bagpå.

Det gør betjenten så. Han præsenterer Arne Jørgensen for målingen, som ifølge betjenten viser, at Arne har kørt 101 km i timen, selvom han kun må køre 70 med en trailer.

Arne Jørgensen gør med det samme betjenten opmærksom på, at han ikke har kørt så hurtigt, men betjenten er ikke til at hugge eller stikke i, så sagen ender i retten i Nyborg, fordi Arne Jørgensen er af den faste overbevisning, at han uberettiget står til at miste sit kørekort betinget med tre års prøvetid samt en bøde på 2000 kroner.

- Jeg kontaktede den ansvarlige på politistationen i Nyborg forud for retsmødet for at gøre opmærksom på, at der var sket en fejl. Det fik jeg intet ud af. Så det endte med en tur i retten, hvor de to betjente fra fartkontrollen blev ført som vidner.

Den første huskede ikke, at en sølvfarvet Peugeot var blevet vinket videre den pågældende oktoberdag, mens den anden, som havde målt bilernes fart på Odensevej, holdt fast i, at han havde målt kassevognens fart til 101 km i timen. Han afviste totalt, at der også havde været en sølvfarvede Peugeot og huskede heller ikke, at han samme dag, ifølge Arne Jørgensen, havde tjekket kørekortet hos føreren af en grøn Polo.

- Det endte med, at min forklaring blev fejet af bordet af den kvindelige dommer Der blev kun lagt vægt på betjentenes vidneudsagn, og så blev jeg frakendt kørekortet betinget, hvilket betyder, at jeg skal bruge flere tusinde kroner på at gå op til en teoretisk og en praktisk køreprøve.

- Den eneste mulighed, jeg ifølge min advokat har for at få sagen genoptaget er, at finde føreren af den sølvfarvede Peugeot, der vil kunne bevidne, at han kørte foran mig, blev vinket ind til siden og fik lov til at køre, fordi betjentene ville have fat i mig, som kørte for stærkt med en trailer.

- Jeg har intet imod at betale en bøde for at have kørt omkring 90 km i timen, men det piner mig at skulle af med kørekortet og betale en alt for stor bøde, fordi jeg er dømt for at have kørt stærkere, end jeg rent faktisk gjorde.

- Men jeg har ikke en chance for at vinde sagen mod systemet. Kun hvis Peugeotens fører melder sig - og jeg kan berolige hende eller ham med, at det ikke kommer til at koste vedkommende en bøde at melde sig under fanerne, siger Arne Jørgensen, der kan træffes på tlf. 62 29 29 49.

Arne føler sig bortdømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce