Arkitekt-forslag til Nyborg Slot åbnet

Nyborg Slot står overfor en kæmpe udvidelse. Hvordan det skal tage sig ud , er der i en slags forfase nu seks arkitektbud på. To eller tre bliver i løbet af oktober inviteret til at deltage en egentlig arkitektkonkurrence.
Foto: Peter Leth-Larsen

Arkitekt-forslag til Nyborg Slot åbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var helt anonymt, da fagdommere gennemgik de seks arkitektprospekter for renovering og udbygning af Nyborg Slot

Hvordan op mod 300 millioner kroner kan anvendes på at gøre Nyborg Slot til en langt mere attraktiv seværdighed end i dag, har seks arkitekt-teams hver et bud på.

Forleden mødtes dommerpanelet for slotsprojektet, hvor alle seks oplæg blev gennemgået af panelet fagdommere, oplyser museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer, der var med til mødet.

Detaljer fra de seks forslag kan han ikke at komme ind på. Der er nemlig foreløbig ikke sket en egentlig behandling.

- Vi fik gennemgået alle forslag. Det foregik strengt anonymt. Vi fik ikke at vide, hvilket firma, der havde stillet de enkelte forslag. Det handler om, at vi skal tilsikre, at alle forslag får en vederhæftig og objektiv behandling, siger han.

De næste uger gennemføres en dialogfase, hvor dommerpanelet udvælger de to eller tre forslag, man mener, bør inviteres til at være med i en egentlig arkitektkonkurrence.

Så i løbet af oktober venter Erland Porsmose, at der kan sættes navne på de arkitektfirmaer, der bliver bedt om at indgå i næste fase, den egent-lige arkitektkonkurrence.

Når den er afgjort i løbet af vinteren, kan renovering og udbygning af slottet projekteres og sendes i udbud.

Selve byggefasen ventes gennemført i 2017.

Arkitekt-forslag til Nyborg Slot åbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce