Investerer op til 130 millioner kroner i fabrikken i Nyborg
Grøntsager skal ligge i 26 meter høj lagerbygning
Nyborg: Frostvirksomheden Ardo er klar til at investere et pænt stykke over 100 millioner kroner på et nyt lager i Nyborg.

Går alt efter planen, kan byggeriet komme i gang allerede i eftersommeren, og derefter vil håndværkerne gå i vejret. Der bliver nemlig tale om et højlager på 26 meter - altså en bygning, der svarer til et otteetages hus.

Ardos administrerende direktør, Carsten Aalund, understreger dog, at der stadig mangler en del, inden spaden kan stikkes i jorden.

Kommunen har endnu ikke godkendt brandforholdene, og Ardo mangler også det endelige ja fra ejerne i den internationale koncern.

- Vores gamle frysehuse er meget tunge at vedligeholde. De står over for en stor renovering, og det kan ikke svare sig, siger Carsten Aalund.

Et nyt højlager kan desuden indrettes meget mere praktisk end det nuværende frostlager, der oprindeligt blev bygget som en del af Nyborg Lynfrosts "lagerhotel" og ikke som en del af produktionsvirksomhed.

Endelig vil et nyt lager også spare en del energi.

Automatisk

Selv om Ardo vil investere et sted mellem 115 og 130 millioner kroner i det nye lager, er der ikke nye arbejdspladser i det. Lageret bliver i høj grad automatisk.

- Men et nyt lager vil jo være med til at sikre de arbejdspladser, der er i forvejen på vores virksomhed i Nyborg, siger Carsten Aalund.

Når det nye højlager bliver færdigt, regner Carsten Aalund med, at virksomheden vil rive nogle af de gamle frysehuse ned, mens andre måske skal lejes ud.

Læs mere i aivsen på Nyborg-siderne.
  • Fyens Stiftstidende