Arbejdsgruppe anbefaler nye boliger

Både Vibeke Ejlertsen(tv) og Mette Præst er overbeviste om, at pengene er godt givet ud til branding af Nyborg er givet godt ud. - Vi har virkelig fået nogle gode redskaber til at hjælpe os videre, siger de.
Foto: Susanne Krøyer

Arbejdsgruppe anbefaler nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Processen med at brande Nyborg viser, at man tager den nye storkommune alvorligt. Det mener både Mette Præst (V) og Vibeke Ejlertsen (S)

NYBORG: 500.000 kroner har Nyborg Kommune indtil nu brugt på at brande - eller markedsføre - den nye storkommune.

- Og de penge er givet 100 procent godt ud. Hele processen er jo også et tegn på, at vi tager den nye storkommune alvorligt. Kommunen skal i bevægelse.

Det siger både Mette Præst og Vibeke Ejlertsen. De to kvinder har været særdeles aktive medlemmer af arbejdsgruppen, som indtil videre kan præsentere to digre rapporter, som er udarbejdet af en forskningsmedarbejder fra Syddansk Universitet.

Den første rapport var en slags status over tingene, mens den anden rapport peger på konkrete ting, man nu kan gå i gang med i fase tre, hvortil byrådet har afsat 1,5 mio. kroner på budgettet for 2008.

- Men jeg må da indrømme, at vi næsten måtte vride armen om på medarbejderen for at få nogle konkrete forslag på bordet. Vi var jo nødt til at få noget håndgribeligt. Han skulle ligesom hjælpe os ud af tågerne, griner Vibeke Ejlertsen.

- Det fremgår helt klart, at vi ikke kan leve af at forsøge at tiltrække store virksomheder til vores område. Rapporten peger på, at vi skal være en god bosætningskommune, som giver tilflyttere lyst og gode muligheder for selv at starte små virksomheder. Vi er nemlig allerede gode til iværksætteri i kraft af Udviklingsparken, og det er noget, rapporten peger på skal udbygges endnu mere, siger Mette Præst, og tilføjer, at man også bør overveje en ny erhvervsby, hvor folk kan leje sig ind.

Begge kvinder er meget glade og også lidt overraskede over nogle af de forbindelseslinier, der nævnes i rapporten.

- Den peger blandt andet på forbindelserne mellem historie og kulturelt iværksætteri i landområderne, hvor også turisme og bosætning spiller en rolle.

- Vi var slet ikke klar over, at der fandtes sådan noget som kulturelt iværksætteri, erkender de.

Rapporten peger derfor på, at man burde lave en kulturudviklingspark, der kunne stille faciliteter til rådighed for for eksempel møder og sparring med andre ildsjæle helt på linie med det, der tilbydes i Udviklingsparken.

Fælles mødested

- Det er et rigtigt godt forslag. Vi har jo unikke muligheder, fordi vi nu skal bygge både multibibliotek i Nyborg og multihal i Ørbæk. Her kunne man etablere mødelokaler, så klubber og foreninger fra hele kommunen havde et mødested, hvor de kunne udvikle samarbejder, siger Mette Præst.

Det er ifølge oplægget utroligt vigtigt for en bosætningskommune at have et varieret og anderledes udbud af boliger.

Nye boliger

- Kommunen bør satse på opsigtsvækkende boligtyper, hedder det i rapporten.

Og det er begge kvinder helt enige i.

- Vi er jo i gang med planlægningen af Fynsvej, og det bliver spændende og meget anderledes, måske et slags bosætningsfyrtårn. Vi taler om forskellige typer grunde, som ikke kommer til at ligne almindelige parcelhuskvarterer, fortæller de.

Derfor opfordrer de også kommunen at få skabt flere muligheder for udendørs faciliteter. For eksempel kunne man lave flere gågader.

- Kunne det ikke være fantastisk, hvis vi for eksempel lukkede Slotsgade og lavede den om til cafégade, spørger Mette Præst.

Arbejdsgruppe anbefaler nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce