Ansatte på Nyborg Sygehus: Vi er smadderkede af det

Normalvis smiler Birgitte Adler Hansen (t.v.) og Lisbeth Drasbæk Søgaard (t.h.) efter eget udsagn på deres arbejde på Nyborg Sygehus. Det gør de ikke i dag.
Foto: ANDREAS BASTIANSEN

Ansatte på Nyborg Sygehus: Vi er smadderkede af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom intet endnu er fastlagt, er stemningen trykket på Nyborg Sygehus. De ansatte er ikke overraskende ængstelige ved tanken om, at deres arbejdsplads måske lukker.

Fredag formiddag skete det, som de fleste i Nyborg havde ventet: Det lokale sygehus blev præsenteret som et af forslagene i Region Syddanmarks sparekatalog.

På Nyborg Sygehus' endoskopi-afdeling kom meldingen heller ikke som noget chok. De ansatte havde hørt alle rygterne i løbet af ugen.

- Men vi er da stadigvæk smadder kede af det. For det er en fantastisk arbejdsplads, vi har her, lyder det fra sygeplejerske Lisbeth Drasbæk Søgaard, som har været ansat på afdelingen i seks år.

Værst for børnefamilierne

Ifølge tillidsrepræsentant på stedet, Birgitte Adler Hansen, er alle de ansatte urolige. I hvertfald alle de 25, som er på endoskop-afdelingen, hvor hun også arbejder.

Men værst er det, for de med børn, som bor i Nyborg. Flere af dem har allerede udtrykt deres bekymring til tillidsrepræsentanten.

- De er ikke bange for at miste deres arbejde. Men de er bange for, at de kan komme til at skulle bruge rigtig lang tid på transport nu, siger Birgitte Adler Hansen.

Overvejelserne om at lukke Nyborg Sygehus skyldes et regionalt sparekrav på 212 millioner kroner i budget 2016/17. Udover Nyborg er blandt andet også Middelfart Sygehus lukningstruet.

Du kan læse meget mere om Region Syddanmarks spareplan samt flere reaktioner fra Nyborg i morgendagens Fyens Stiftstidende.


Ansatte på Nyborg Sygehus: Vi er smadderkede af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce