Det socialdemokratiske byrådsmedlem Annette Piil stiller op for fjerde gang. Hun har været sygemeldt med stress og haft svært ved at forene politik og arbejde.

Nyborg: Egentlig havde Annette Piil bestemt sig for ikke at genopstille. Den politiske gesjæft gik ud over hendes arbejde som sygeplejerske, og hun blev ramt af stress i november. Det betød, at hun blev opsagt på Rehabiliteringscenter Nyborg. Det er ikke første gang, Annette Piil har døjet med stress.

Den Socialdemokratiske liste

1. Vibeke Ejlertsen2. Sonja Marie Jensen

3. Per Chrone Jespersen

4. Martin Stenmann

5. Frits Christensen

6. Albert Pedersen

7. Jesper Nielsen

8. Rameesh Thirugnanasambanther

9. Barbara Bendahl Schultz

10. Poul Erik Knudsen

11. Merete Bang

12. Anne-Berit Høj Nielsen

13. Leif Kjær Christensen

14. Steen Christensen

15. Jane Sundgaard Jepsen

16. Niels Erik Olsen

17. Anne-Mette Nygaard Rasmussen

18. John Schmidt

19. Annette Piil

20. Susanne Kjær Christensen

Hun er fortsat ledig, men er blevet anbefalet af sin læge at skifte fag. Derfor overvejer hun nu at gå ind i detailhandel. Men politik, det slipper hun ikke. Derfor er hun nummer 19 på den kandidatliste, Socialdemokratiet har sendt ud før kommunalvalget.

Vil bruge egne erfaringer

I sine 13 år i Socialdemokratiet, snart 12 i byrådet, har Annette Piil primært arbejdet med mennesker. Hun har siddet i Ældreudvalget, Sundhedsudvalget og nu Social- og Familieudvalget.

Det var viceborgmester og partifælle, Vibeke Ejlertsen, der overtalte Annette Piil til at stille op igen. Nu vil hun bruge erfaringerne fra sin egen stressperiode:

- Mit hjerte brænder for de bløde værdier. Vi skal have arbejdspladser, og vi skal have udvikling. Men der sker så meget i byen, at vi skal huske at have alle med, siger Annette Piil.

Jævn kønsfordeling på kandidatlisten

Hun er del af den gruppe på 20 kandidater, som Socialdemokratiet tirsdag aften godkendte på en generalforsamling. Kandidatudvalgsformand Svend Erik Stougaard afleverer en liste til kommunen, hvor det især er værd at bemærke, at ni af repræsentanterne er kvinder.

I det nuværende byråd er mindre end fjerdedel af medlemmerne kvinder, og partierne har haft problemer med at finde kvindelige repræsentanter, der vil stille op.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
De seje er de mest sårbare

De seje er de mest sårbare