Om 14 dage er der nytårskoncert i Nyborghallen. Det kræver koncentreret forberedelse

Om et par uger byder Nyborg Harmoni Orkester til den årlige nytårskoncert. Forinden skal amatørmusikerne med dirigent Jesper Rützow Rosenkilde i spidsen øves, øves og øve.

Allerede inden jul mødtes orkestret med én af solisterne, trompetisten Julie Bonde, der er født og opvokset i Nyborg og her fik sin første skoling i at håndtere en trompet i musikskolen og Danehofgarden. Siden er det blevet til en professionel karriere med udgangspunkt i Berlin.

Søndag var turen så kommet til at øve med koncertens to andre solister, sangerne Annette Heick og Jesper Lundgaard.

I starten af øveeftermiddagen i centralrum B på Danehofskolen var det Annette Heick, der fik styr på sine soloindslag ved den forestående koncert, så hun og orkestret er klar over, hvordan samspillet skal foregå i blandt andet et My Fair Lady-medley.

Senere på eftermiddagen dukkede så Jesper Lundgaard op, hvor de to solister øvede deres fælles sange, hvorefter Annette Heick overlod orkestret til Jesper Lundgaard og hans solonumre.

Nytårskoncerten er søndag den 31. januar klokken 14 i Nyborghallen.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.