Anne-Lise Køie holder styr på andres finanser

Kurt Glade, ansat i Bogholderiet Fyn i Ullerslev, drøfter med Anne-Lise Køie, indehaver af firmaet, en detalje i bunken af regnskabsbilag. Foto: Niels Andreasen

Anne-Lise Køie holder styr på andres finanser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bogholderiet Fyn i Ullerslev startede i 1993 som en fritidsidé for kontoruddannede Anne-Lise Køie. Efter få måneder var hun og en ansat fuldtids beskæftigede med bogføring og regnskab for mindre virksomheder. I dag, 25 år efter, har Bogholderiet Fyn 11 ansatte.

Ullerslev: Øv, så er der igen en næsten uoverskuelig stak af fakturaer og bilag!

Ejere af især mindre virksomheder, herunder mange håndværksmestre, kan have det sådan, når de efter en lang dag med at styre alt det praktiske i firmaet runder kontoret og kan se frem til mange, lange aftentimer med papirnusseri. Men alle ved, at udskrive regninger og bogføre er afgørende økonomien i en virksomhed.

I 1993 fik den regnskabsuddannede Anne-Lise Køie i Ullerslev den idé, at hun ved siden af sit kontorjob godt kunne står for håndværkeres bogholderi.

- Jeg aftalte med min daværende chef, at jeg i det små begyndte på det med bogholderi. Jeg sendte 60 kundebreve ud til firmaer, jeg fandt i telefonbogen. Og jeg indrykkede en lille annonce med teksten: Er regnskabet den onde ånd, så ring til mig. Og at det var vigtigt at gøre det, man er bedst til, underforstået, at mens jeg tog mig af bogholderiet, kunne de koncentrere sig om deres virksomhed, siger Anne-Lise Køie.

- Og det holder jo sådan set stadig.

Bogholderiet Fyn ApS
Regnskabstal for Bogholderiet ApS, Ullerslev, fra 2016, fra det senest offentliggjort regnskab (tal i parentes er for 2015):

Bruttofortjeneste: 4.355.392 kr. (4.342.930 kr.)

Resultat før skat: 257.144 kr. (258.107 kr.)

Årets resultat: 197.596 kr. (199.025 kr.)

Egenkapital: 889.769 kr. (942.172 kr.)

Kilde: CVR.dk

Gazellen i Ullerslev

Det er et par dage inden jubilæumsfesten for, at Bogholderiet Fyn nu har holdt styr på tallene for en masse virksomheder gennem 25 år.

- Den lille annonce, jeg købte i 1993, havde stor effekt. Meget hurtigt var jeg beskæftiget på fuld tid, og tre måneder senere ansatte jeg den første til at hjælpe mig, siger Anne-Lise Køie.

Det viste sig, at det i 1993 var et nærmest uopdyrket område at tilbyde at føre regnskab for mindre virksomheder. For det er gået endda ganske fint siden med at holde styr på de mindre virksomheders tal.

I dag er der 11 ansatte i Bogholderiet Fyn, en overgang var firmaet oppe på 19 ansatte.

- For ti år siden opnåede vi at blive gazelle-virksomhed, nævner Anne-Lise Køie.

Når Bogholderiet Fyn i dag har 11 beskæftigede, skyldes det, at Anne-Lise Køie har valgt det sådan.

- Da vi var så mange, blev min opgave meget alt det ledelsesmæssige. Det fungerede ikke for mig. Jeg vil stadig gerne have del i den daglige kundekontakt, siger hun.

Det digitale bogholderi

Bogholderiet Fyn sørger i en alder af 25 år for at udvikle sig i forhold til de digitale redskaber, der i de her år udvikles til bogføring og regnskaber.

Når arbejdsopgaver overtages af computerprogrammer, får de ansatte i Bogholderiet Fyn tid til andre opgaver for kunderne.

- Vi går mere og mere ind i controller-funktionen, hvor vi løbende følger med i nøgletallene hos virksomhederne og giver oplysninger om, hvordan driften går i det daglige, siger Anne-Lise Køie.

Så hvor Bogholderiet Fyn fra starten udfyldte et udækket behov, andre endnu ikke havde set, søger firmaet stadig at være det halve skridt foran. Det betyder, at firmaet kan tilbyde kunderne det, de endnu ikke ved, de har brug for.

Anne-Lise Køie mener derfor, at fremtiden for den virksomhed, hun som iværksætter skabte i 1993, er sikret. Det gælder også på det personlige plan.

- Min datter, Sandy Louise Køie, er i dag ansat her, og hun vil gerne overtage, når det en dag bliver tid til generationsskiftet, siger Anne-Lise Køie.

Anne-Lise Køie holder styr på andres finanser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce