Angreb ansat med knive: 20-årig dømt til udvisning efter overfald

Den unge mand smadrede i første omgang forruden på institutionens minibus. Siden truede han en ansat med kniv. Arkivfoto: Robert Wengler

Angreb ansat med knive: 20-årig dømt til udvisning efter overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2016 slog det klik for beboer på institutionen Novus Vita, som truede ansat med to køkkenknive. Først i denne uge faldt der dom i sagen.

Hjulby: - Vi arbejder med unge, der har det svært. Og det er meget forskelligt, hvordan de reagerer på udfordringer. Nogle bliver indadvendte, men ham her reagerer meget udadvendt.

Sådan sagde forstanderen på institutionen Novus Vita i Hjulby, Emrah Tuncer, efter at en dengang 18-årig mand i august 2016 havde ramt en ansat på højre underarm med en kniv.

Allerede i oktober samme år tog Retten i Svendborg stilling til skyldsspørgsmålet, men det var først tirsdag i denne uge, at straffen blev fastsat. Den lød på tre måneders betinget fængsel og ubetinget udvisning til Syrien.

Manden, som i mellemtiden er fyldt 20 år, har blandt andet gennemgået en mentalundersøgelse, der skulle fastslå, om han var egnet til en almindelig straf. Retten har fundet det bevist, at han gik frem mod den ansatte med en kniv i hver hånd, og at han ramte den ansatte på den ene arm med kniven, da denne forsøgte at holde ham fast.

Situationen opstod, fordi den unge mand ikke fik sin vilje. Sammen med den ansatte havde han været været i Odense og var på vej tilbage, da han gerne ville et smut til Nyborg.

- Det går min medarbejder med til, men pludselig ombestemmer den unge mand sig. Da de kommer tilbage til Hjulby, vil han alligevel gerne ind til byen og får da beskeden, at det må vente. Så er det, at han reagerer aggressivt, har Emrah Tuncer tidligere fortalt til Fyens Stiftstidende.

Den 18-årige smadrede i første omgang forruden på behandlingsstedets minibus. Derefter gik han ud i køkkenet, hvor han fandt de to køkkenknive.

Siden oprettelsen i 2008 har Novus Vita har taget sig af nogle af landets mest belastede unge. Alligevel har bostedet formået at leve en stille tilværelse i landsbyen, uden det er kommet til store overskrifter i avisen eller til konflikter med omgivelserne.

Firkantede regler i hverdagen, masser af konsekvens og vilje og evne til at gå ind i konflikterne, der opstår ustandselig. Sådan lød forstanderens opskrift på succes, da Stiftstidende besøgte stedet i 2014.

Angreb ansat med knive: 20-årig dømt til udvisning efter overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce