Ambulance svigter hjertestop

Foto: © John Fredy

Ambulance svigter hjertestop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tog mellem 20 og 30 minutter, før der kom en ambulance til et hjertestop på Hotel Nyborg Strand

NYBORG: Hvad der skulle være en hyggelig eftermiddag, endte med at blive lidt af et mareridt for De Radikale i weekenden.

På partiets landsmøde i søndags på Hotel Nyborg Strand fik en mandlig deltager på mødet pludselig et hjertestop. Manden, en ældre herre fra Herlev, fik et ildebefindende og faldt om med et hjertestop.

Heldigvis var en af mødedeltagerne læge Jens Rikardt Andersen. Han greb hurtigt fat i en hjertestarter og gik - i selskab med en sygeplejerske, som også tilfældigvis var til mødet - i gang med genoplivningen. Det lykkedes de to at genoplive manden, og Jens Rikardt Andersen beroligede de andre mødedeltagere fra talerstolen om, at manden var i bedring.

Jens Rikardt Andersen og sygeplejersken var alene om genoplivningen, for ambulancen lod vente på sig. Straks efter at manden havde fået hjertestoppet, ringede en af mødets deltagere efter en ambulance. Det tog mellem 20 og 30 minutter, før den var fremme.

- En halv times tilkald er jo ikke imponerende, siger Jens Rikardt Andersen.

Manden, som fik hjertestoppet, er indlagt på Odense Sygehus og har det efter omstændighederne godt.

Usædvanlig situation

Falck har normalt to ambulancer i Nyborg. Men de var begge ude på udrykningsopgaver, da der blev ringet fra Hotel Nyborg Strand. Derudover var to ekstra tilkaldeambulancer fra henholdsvis Kerteminde og Korsør også ude på udrykningsopgaver, så den nærmeste ambulance var én, som var på vej hjem fra Svendborg.

- Det er meget usædvanligt med fire udrykninger på samme tid. Vi beklager selvfølgelig meget, at det tog så lang tid at komme ud til stedet, men vi har forsøgt at forudse situationen, siger Klaus Kristiansen, kommunikationsmedarbejder hos Falck.

Poul Jacobsen, direktør for Hotel Nyborg Strand, tager den lange ventetid med ophøjet ro.

- Al sund fornuft siger, at man skal forvente noget ventetid. Om Falck så fik 30 ambulancer, så vil der altid opstå situationer af den slags. Vi (læs: mennesker, red.) vil jo aldrig være tilfredse, når det handler om menneskeliv, siger han.

Glad for hjertestarter

Poul Jacobsen vælger at se på det positive faktum, at hotellets hjertestartere virker efter hensigten.

- Det er første gang, vi har brugt maskinerne, og det var vellykket. Mandens liv blev reddet, så de har allerede tjent sig hjem mange gange, siger Poul Jacobsen.

Og han bakkes op af Klaus Kristiansen.

- Det var held i uheld, at Nyborg Strand havde en hjertestarter, siger han.

Ambulance svigter hjertestop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce