Alskoncert kommer til Nyborg

Det bliver med udsigt til Storebælt, at Alskoncert.dk afvikler aftenkoncert i parken ved Strandvænget i august. Arkivfoto

Alskoncert kommer til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Programmet for søndagskoncert ved Augustenborg Slot overføres til fredagskoncert i Nyborg

Nyborg: I 12 år har 4000-5000 på en augustsøndag ladet sig underholde i parken ved Augustenborg Slot på Als med masser musik, arrangeret af Alskoncert.dk

Igen i år er der ”En søndag på Als” med solister som Johnny Logan, Marie Carmen Koppel, Bobo Moreno og Sigurd Barret på en scenen. Det er den 18. august.

Men hvad kommer det så os her på Østfyn ved? Ud over, at nogen måske kunne tænke sig at tage på musikalsk søndagsudflugt til Als?

Men i år kommer det os rigtig meget ved, lader Lars Bielefeldt, talsmand for organisationen Alskoncert.dk forstå.

For Alskoncert.dk har lige fundet ud af, at det da kunne være fint at lave en dobbeltaftale med solistholdet og så ellers flytte hele koncert-konceptet til Nyborg. Nærmere bestemt i parken ved Strandvænget.

Det bliver nu ikke en søndag, men derimod den 23. august, at Alskoncert.dk afvikler det, de kalder for ”En fredag i Nyborg 2013.”

- Strandvængets park oplagt til sådan en koncert, siger Lars Bielefledt om placeringen af koncertaftenen.

Det er tanken, at scenen sættes op i det centrale parkområde, hvor der er direkte adgang til stranden. Så vil publikum kunne sidde på de skrånende græsarealer ned mod scenen og nyde udsigten over Storbælt samtidig med, at de nyder musikken.

Johnny Logan er hovednavnet ved Strandvænget-koncerten til august.
Johnny Logan er hovednavnet ved Strandvænget-koncerten til august.
Foto: Peter Leth-Larsen

Regional kultur

Idéen til at lave en koncert på Østfyn kom ved et møde med Region Syddanmark, fortæller Lars Bielefeldt.

- Vi luftede idéen om en tilsvarende koncert i det fynske. Alle syntes godt om den måde kulturelt at kunne binde regionen sammen. Og så fandt vi frem til parken ved Strandvænget. Det er det helt oplagte sted til den type koncert.

Regionsrådet har kvitteret for initiativet ved at støtte med en kvart million kroner for at få løbet Nyborg-koncerten i gang. Nyborg Kommune har foreløbig lovet praktisk bistand.

Det samlede budget ligger på lidt over en million kroner.

- Vi skal skaffe fynske sponsorer, og vi skal have kontakt med lokale foreninger, der vil stille frivillige hjælpere, som kan tjene et beløb til foreningen, siger Lars Bielefeldt.

Han oplyser, at arrangørerne nu skal til at se på de fysiske forhold, og der vil også være en del førstegangsudgifter forbundet med installationer og udstyr, så det er muligt at afvikle koncertarrangement i parken.

Håber på tradition

Koncerten i Augustenborg samler 5000-6000 tilskuere. For Strandvænget-koncerten budgetteres der med 2200.

- Vi er lidt forsigtige her første gang, men vi satser på bred markedsføring på Fyn, på Vestsjælland og i Trekantsområdet, siger Lars Bielefeldt.

Som Lars Bielefeldt antyder og som det også fremgår af titlen på koncerten, ”En aften i Nyborg” efterfulgt af årstallet 2013, håber arrangørerne håber, at Strandvænget-aftenen bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

Alskoncert kommer til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce