Alle vil give den én på kulturen


Alle vil give den én på kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEGEJSTRING: 10. september viser Nyborg sin kulturelle formåen frem
NYBORG:Vi har ingen penge. Men skal vi ikke bare alligevel lave et brag af en kulturnat i Nyborg?

Sådan lød i vinter det måske ikke så attraktive oplæg fra Børne- og Kulturudvalget i Nyborg Kommune til byens kulturliv.

Og svaret var:Jo da, lad os det!

- Da vi indkaldte til det første møde, var alle straks med på ideen, siger Mette Blix (NYborgerne), formand for Børne- og Kulturudvalget.

Så der bliver kulturnat 10. september. Og arrangementsgruppen er stadig benovet over så stor begejstring og vilje, alle har vist. Også selv om kravet er, at hver forening eller institution selv har ansvaret for egne indslag og også for økonomien.

Der er ingen kommunal pulje at trække på ud over en mindre bevilling på 10.000 kroner til blandt andet markedsføring.

Begejstring

- Det har været en fornøjelse at opleve den begejstring, alle har vist, siger skole-, kultur- og fritidschef Susanne Ebdrup, og Mette Blix tilføjer, at det her, det er ægte græsrodsarrangement.

- Vi håber altså, at den bølge kan bevares til kommende kulturnætter, siger hun.

De indbudte til de i alt fem optaktsmøder er Folkeoplysningsudvalget med kontakt til foreningslivet, museet, biblioteket, ungdomsskolen, turistforeningen, fæstningsfonden, slotskoncerterne, musikskolen, menighedsrådet, voldspillet og handelsstandsforeningen.

Mangfoldig kulturnat

- Andre kystbyer har kulturnætter, men selv om første år altid er det svære, kan vi stille med en mangfoldighed og alsidighed i tilbuddene, som klart overtrumfer andre. Kulturnatten vil byde på over 50 enkeltaktiviteter, siger Hans Henrik Kongsmark, formand for Nyborg Handelsstandsforening.

Han skynder sig at tilføje, at kulturnatten ikke er en anden slags Open By Night. 10. september er kulturens aften. Butikkerne støtter dog ved at holde længere åbent end vanligt.

- Frem for at kunne bruge andres penge, så har det i stedet været spørgsmålet, hvad man kan bidrage med, siger bibliotekar Birgitte Haugbøl.

En vigtig del af den første kulturnat har været afgrænsningen, dels i kredsen af dem, der er bedt med i arrangementsgruppen - uden dog alligevel at udelukke nogen - dels geografisk.

Kulturnatten holdes i byens centrum, fra Nyborg Slot i vest til Borgerforeningens Hus i øst, fra Nørregade i nord til Kongensgade i syd.

Kultur for alle

Når kanonerne på Dronningens Bastion den 10. september fyres af kl. 16, er det startskud til over otte timer med masser af kulturtilbud til alle aldre og enhver smag, lover arrangementsgruppen. De fleste af så kort varighed, at de kan gentages, så folk kan nå at overvære flere ting.

Markante tilbud blive mødet med H.C. Andersen Paraden og forfatteren Leif Davidsen i Borgerforeningens Hus.

På Nyborg Slot viser voldspillet et historisk optrin. Her bliver musik og fællessang af gamle Nyborg-sange, en "Hvad er det"-quiz og en skattejagt for børn. På Mads Lerches Gård laver voldspillet et eventyrspil. Der bliver børneteater i Landporten, i Korsbrødregården arbejder Kunstværkstedets medlemmer, i retssalen planlægges rollespil under titlen "Retten er sat", der bliver musik i kirken og afsluttende midnatsgudstjeneste. Kino har midnatsforestilling.

Musikken på gader, stræder og Torvet bliver med blandt andet Danehofgarden og @BigBand og lærere og elever fra musikskolen, og Torvet har udskænkningstelte og "Hvad bagagerummet gemte", et kræmmermarked for private.

Det færdige program kan i næste uge ses på den nye internethjemmeside www.nyborgkulturnat.dk.

Alle vil give den én på kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce