Alle bliver hørt om skolerne

Sådan er udgangspunktet, inden debatten om fremtidens folkeskole i Nyborg Kommune går i gang. Startskuddet lyder den 9. marts.

Alle bliver hørt om skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i Nyborg Byråd har givet håndslag på, at alle bolde er i luften, alle vil blive hørt og kan sætte fingeraftryk på fremtidens folkeskole

Når vinterferien er forbi, går der ikke mange dage, før politikerne i Nyborg Byråd kalder til det første stormøde om, hvordan folkeskolen i kommunen skal organiseres i fremtiden. Og fremtiden begynder til august næste år.

På byrådsmødet i eftermiddag oplyste Thomas Laursen (SF), formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget, at et lokale på Hotel Nyborg Strand er booket til den 9. marts. Klokken 19 den aften går skolestrukturdebatten i gang.

- Vi ser frem til den her proces med spænding. Vi lægger vægt på den motiverende faktor, at vi skal styrke folkeskolen og undervisningen, sagde han og lovede, at alle bolde er i luften, antallet af skoler, skoledistrikter og den måde, der skal drives skole på. Han tilføjede, at folkeskolen som alle andre områder også må bidrage til at sikre kommunens økonomi.

- I processen frem mod det forslag, som byrådet skal vedtage, er det vigtigt og afgørende, at så mange som muligt involveres, sagde han.

Så startmødet den 9. marts vil blive fulgt op af en række arbejdsgrupper og også et afsluttende borgermøde i august, inden byrådet skal have et forslag at arbejde ud fra, når budgettet for 2011 skal skrues sammen.

Socialdemokraterens gruppeformand, Jesper Nielsen, sagde, at der venter en svær, ubehagelig, men også nødvendig debat.

- Det må for alt i verden ikke blive en gold debat om store mod små, land mod by. Alle må være parate til at tænke hele vores skolesystem igennem. Men vi undgår næppe, at nogen bliver vrede og kede af det. Skal vi bruge penge på mursten eller undervisning? Vi kan ikke længere finansiere den folkeskole, vi har i dag, sagde han.

Også Venstres Kaj Refslund udtrykte håbet om at få det, han kaldte for en "fordumsfri diskussion."

- Vi vil insisterer på, at der i processen bliver tale om en reel åbenhed. Alle skal i det endelige forslag kunne se aftryk fra debatten. Så kom nu frem og lad os høre, hvad I har på hjerte, lød han opfordring til folkeskolens brugere, ansatte og borgere i almindelighed.

- Vi har slået fast, at byrådet ønsker en åben debat, som inddrager alle i processen, sagde borgmester Erik Christensen (S).

Alle bliver hørt om skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce