Aftale med Kastaniely opsagt


Aftale med Kastaniely opsagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Første skridt mod en kommunalisering af Nyborgs sidste selvejende børnehave er taget, da Børne- og Kulturudvalget har besluttet at opsige driftsaftalen med institutionen Kastaniely.

Med et opsigelsesvarsel på ni måneder betyder det, at kommunen inden den 31. december 2004 skal nå til enighed med Kastaniely om, hvorvidt og hvordan et samarbejde skal fortsætte.

Indtil videre har forhandlingerne med Kastaniely dog ikke rykket nogen holdninger.

Børnehaven holder på, at den ønsker at fortsætte som selvejende institution og frygter, at kommunens planer om kommunalisering blot er et skalkeskjul for at indføre besparelser ad bagdøren.

Nyborg Kommune ønsker nemlig at gøre forsøg med fællesledelse af flere børnehaver. Og da Kastaniely netop står overfor at skulle have ny leder, er bestyrelsen bange for, at Kastaniely rammes hårdt af kommunale besparelser.

Ikke et spareprojekt

- En kommunalisering skal ses uafhængigt af besparelser. Jeg har personligt aldrig haft Kastaniely i baghovedet som deltager i forsøget med fællesledelse, siger formand for Børne- og Kulturudvalget Mette Blix (NYborgerne).

Hun understreger, at hun er modstander af, at en kommunalisering tvinges igennem. Men ifølge Mette Blix var det nødvendigt at opsige driftsaftalen med Kastaniely for at kunne starte forhandlinger på en frisk.

- Vi ved, at socialministeren er på vej med et udspil, som giver selvejende institutioner meget bredere rammer for at levere ekstraydelser, end de har i dag, siger hun.

- Derfor synes jeg, at vi er nødt til at have det forslag med i vores forhandlinger med Kastaniely.

Afventer møde

Formanden for Kastanielys forældrebestyrelse, Gitte Steen Møller, ønsker ikke at kommentere institutionens fremtid, før Kastaniely har holdt møde med Børne- og Kulturudvalget midt i april.

Aftale med Kastaniely opsagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce