Afghaner-familie får hjælp


Afghaner-familie får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVINDINGE: Dansk Flygtningehjælp går nu ind i sagen om familien Aria fra Svindinge, der står foran udvisning til deres hjemland, Afghanistan.

Flygtningehjælpens asylafdeling undersøger, om der er grundlag for at indbringe sagen for Folketingets Ombudsmand.

Familien fra Svindinge har søgt om at få udvisningen udsat endnu engang, men har fået nej fra flygtningemyndighederne.

- Vi mener ikke, afslaget er begrundet ordentligt, siger lederen af asylafdelingen hos Dansk Flygtningehjælp, Anne LaCour.

- Familien har tidligere fået deres udvisning udsat med en mystisk begrundelse om at det område, de skulle udvises til, var tørkeramt.

- Nu har familien altså fået afslag på yderligere udsættelse, men begrundelsen er efter vores mening ikke tilstrækkelig klar for dem, siger Anne LaCour.

Med beslutningen om at gå ind i sagen, bliver sagsbehandleren i flygtningehjælpen virkelig nødt til at arbejde hurtigt. Der er nemlig blot en uges tid at løbe på, før Zalmai og Shanaz Aria sendes hjem sammen med deres to børn Diana og Shafa.

Hvis det ender med, at Dansk Flygtningehjælp sender sagen til ombudsmanden, vil man selvfølgelig bede om, at hjemsendelsen af familien fra Svindinge udskydes til sagen er endeligt afgjort.

Som tidligere nævnt mødes beboerne i Svindinge her til formiddag for at drøfte, hvordan de kan støtte flygtningefamilien.

Der er indsamlet godt 200 underskrifter i landsbyen og i skolekredsen ved Svindinge Ny Skole, og idéen er at tage til København for at få integrationsminister Bertel Haarder i tale.

Familien Aria beder om lov til at blive i Danmark, fordi de frygter for deres liv i Afghanistan.

Ikke mindst fordi familiefaderen, Zalmai Aria, er konverteret til kristendommen, og allerede har modtaget trusler på livet over telefonen fra afghanske muslimer.

Afghaner-familie får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce