Nyborg: På et medlemsmøde den 6. september valgte Nanna Bille Adamsen at trække sig som byrådskandidat for Alternativet i Nyborg. Som tidligere omtalt står partiets lokalafdeling derfor nu kun tilbage med en enkelt kandidat til valget i november, nemlig Kaj Løvstrøm Nilsson.

Det var Nanna Bille Adamsen, der selv havde taget initiativ til mødet, efter at bestyrelsen hen over sommerferien var blevet reduceret fra fem til tre personer, fortæller hun til Fyens Stiftstidende.

- Der var tale om to af de mest erfarne kræfter, som vi måtte sige farvel til. Personligt synes jeg, at tre aktive medlemmer er for lidt, og at vi er nødt til at bygge partiet op. Derfor var det min holdning, at vi burde vente i fire år med at stille op til valget. Men på mødet kunne jeg fornemme, at Linnea (Winblad Madsen, lokalformand for Alternativet Nyborg, red.) og Kaj begge var meget optagede af at fortsætte. Det kunne jeg ikke se mig selv i, forklarer hun om baggrunden for sin beslutning.

Ikke bare har Nanna Bille Adamsen trukket sig som kandidat, hun har også meldt sig helt ud af partiet, som hun blev en del af i februar i år. Måneden efter blev hun valgt ind i bestyrelsen.

Ifølge lokalformand Linnea Winblad Madsen er man i fuld gang med at finde flere kandidater til listen frem mod kommunalvalget i november. Alternativet er på forhånd spået gode chancer for en plads i byrådet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.