Nyborg: Den 18. januar blev 36-årige Jannie Staal ansat som ny afdelingsleder på asylcentret Strandvænget i Nyborg. Og hun er helt klar over alle de bekymringer og fordomme, som åbningen af centeret har givet anledning til hos byens borgere. Hun er nemlig selv en af dem.

- Jeg har boet i Skovparken siden jeg var fire år gammel og har været vant til at komme her hele mit liv. Da jeg første gang hørte om, at de ville åbne et center, blev jeg også nervøs. For kunne vi blive ved med at bruge stedet, som vi har været vant til. Og ville det føre til ballade. Men jeg må sige, at jeg har fået alle mine negative fordomme afkræftet, efter at jeg er begyndt at arbejde her, fortæller hun.

Senere i dag, nærmere bestemt mellem klokken 17.30 og 18, vil Jannie Staal sidde klar ved tasterne for at besvare spørgsmål fra læserne. Det kan ske enten via fyens.dk eller ved at sende spørgsmålene til følgende e-mail adresse: emijo@fyens.dk.

Afdelingslederen var blandt de mange nyborgensere, der deltog i borgermødet i slutningen af november sidste år. Hun var også med på sidelinjen, da de første asylansøgere ankom i busser få uger senere.

- Det rørte mig dybt at se dem ankomme, og hvordan de blev modtaget. Det var her, det for alvor gik op for mig, at jeg gerne ville hjælpe til, fortæller Jannie Staal, der er uddannet revisorassistent, men som også har en uddannelse som social- og sundhedhjælper i bagagen og har arbejdet i en periode som dagplejer.

Derudover har hun erfaring som frivillig.

- Jeg har altid godt kunne lide at hjælpe andre. Samtidig følte jeg, at jeg havde noget at bidrage med i forhold til det administrative, fortæller hun om baggrunden for at søge stillingen som afdelingsleder.

Forinden nåede hun at blive ansat som netværker, først på en midlertidig kontrakt og siden i en fast stilling, og hun er også en del af netværket Venligboerne.

- Noget af det, der har overrasket mig positivt, er, hvor hjælpsomme og åbne folk er herude. Du kan ikke gå gennem centret, uden at blive budt ind til en kop the, fortæller Jannie Staal, der stadig husker, hvordan en af beboerne overraskede hende med en stor buket blomster og hjemmebag, da det kom frem, at hun skulle være ny afdelingsleder.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Asylcentersag lander på ministerens bord

Asylcentersag lander på ministerens bord

1
Afdelingsleder på Strandvænget: - Kom og gå en tur her

Afdelingsleder på Strandvænget: - Kom og gå en tur her

Video: Asylbørn sendes af sted på første skoledag

Video: Asylbørn sendes af sted på første skoledag