Advokat: En rigtig dom


Advokat: En rigtig dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRIMI: Sjældent at slippe med betinget straf for væbnet røveri

NYBORG Det var en meget glad og lettet 17-årig ung mand fra Nyborg, der i sidste uge forlod retten på Gammel Torv. Dommer Dorit Kring havde netop bestemt, at den 17-årige skulle slippe med en betinget dom på otte måneders fængsel samt 120 timers samfundstjeneste, selv om manden søndag den 4. november sammen med en 35-årig mand begik knivrøveri mod en 17-årig ekspedient i Vestergades Grill. Udbyttet blev 46.000 kroner i kontanter.

Og der er ikke noget at sige til, at den unge røver var glad. For det er yderst sjældent, at folk kan forlade en retssal med en betinget dom, når der er tale om et væbnet røveri.

- Det er korrekt. Vi må nok indrømme, at vi så absolut landede i bunden af straffeskalaen. Jo, det var en rigtig god dom set med min klients øjne, siger forsvarsadvokat Klaus Ewald.

- Det er ualmindeligt, at et væbnet røveri kun takseres til en betinget dom og samfundstjeneste. Jeg fandt dog op til retsmødet et par tilsvarende domme, og heldigvis var dommer Dorit Kring enig med mig i, at min 17-årige klient skulle slippe forholdsvis billigt. Årsagen var hans unge alder, at han var totalt ustraffet samt at han er i gang med en uddannelse. Samtidig skal det med, at han nåede at sidde omkring fem uger i varetægtsfængsel. Men ingen tvivl. Jeg er også meget tilfreds med dommen, siger Klaus Ewald.

Dommer Dorit Kring bekræfter, at det var den unge alder, mandens uplettede straffeattest og det at den 17-årige er under uddannelse, der fik hende til at gøre fængselsdommen betinget. Samtidig slog hun i retten fast, at den unge røver nu havde prøvet at sidde bag tremmer, og at det forhåbentlig ville få ham til at holde sig langt væk fra kriminalitet i fremtiden.

Pia Weiss Johansen, der ejer Vestergade Grill hvor røveriet blev begået, ønsker ikke offentligt at kommentere dommen.

- Jeg har min helt personlige mening om den afgørelse, men den beholder jeg for mig selv. Den unge pige, der blev udsat for røveriet, har det svært, så nu skal der bare falde ro over tingene, siger Pia Weiss Johansen.

Anklager Kristine Kirkegaard havde krævet den 17-årige idømt otte til 12 måneders ubetinget fængsel. Hun vil alligevel ikke indstille til Statsadvokaten for Fyn, at den betingede dom ankes til landsretten.

Advokat: En rigtig dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce