Selv om den nye klage over Admiral Marina har opsættende virkning, vil det ikke betyde forsinkelser, forudser Peter Poulsen.

Nyborg: Danmarks Naturfredningsforenings klage over Admiral Marina betyder et midlertidigt stop for projektet. Det får dog ikke manden bag, direktør Peter Poulsen, til at ryste på hænderne eller i bukserne.

Han har sat juridisk professor Peter Pagh fra København på sagen, som i en svarmail til Kystdirektoratet og minister Eva Kjer Hansen (V) tilbageviser alle foreningens argumenter. På den baggrund kræver han sagen afvist.

- Jeg må sige, at jeg er lidt overrasket over klagen i og med, at Danmarks Naturfredningsforening ikke har haft nogen indsigelser overhovedet i forbindelse med den tredje ansøgning, der har kørt i trekvart år. Men med det svar, som juraprofessoren har givet, forventer jeg, at klagen vil blive afvist forholdsvist hurtigt, siger Peter Poulsen.

Selv mener han, at Danmarks Naturfredningsforening blander tingene sammen og kalder klagen for "lidt amatøragtig".

- De angriber konsekvensvurderingen og henviser til en udtalelse fra Naturstyrelsen. Men Naturstyrelsen har ikke forholdt sig til vurderingen overhovedet. De har til gengæld forholdt sig til et notat fra en marsvin-ekspert, der siger, at han ikke kan påvise nogen skadelig påvirkning. Omvendt kan han ikke afvise det. Det er vigtigt at dele den sætning op i to. Den første del baserer sig på den nuværende viden. Men at han ikke kan afvise det henviser til fremtidig viden. Det kan vi ikke blive holdt op på, siger projektmageren, der også kun har et skuldertræk til overs for antydningen af, at han har presset en bestemt afgørelse igennem.

- Der er ikke skyggen af bevis for, at det har haft indflydelse. Sagen er at jeg skrev til ministeren i juni, og jeg fik svar før jul. Der har ikke været nogen dialog, så det er grebet ud af luften, fortæller han.

Hvis alt går efter planen, skal Nyborg Kommune bruge cirka et år på en ny lokalplan. Sideløbende vil Peter Poulsen sørge for at skaffe den nødvendige finansiering. Derefter kan selve anlægsdelen begynde.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
2
Vedtaget: Marina-plan til 90 millioner kroner

Vedtaget: Marina-plan til 90 millioner kroner

32
Naturfredningsforening klager: Nyt benspænd mod Admiral Marina

Naturfredningsforening klager: Nyt benspænd mod Admiral Marina

49
Grønt lys: Admiral Marina i Nyborg får 2800 bådpladser

Grønt lys: Admiral Marina i Nyborg får 2800 bådpladser