Adgang forbudt: Badebroer lukket i badesæsonen

Nyborg Kommune opfordrer i kraftige vendinger til, at strandgæsterne ikke benytter badebroen ved Hesselhuset. Foto: Carsten Olsen

Adgang forbudt: Badebroer lukket i badesæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et møde efter sommerferien skal afklare, hvorfor to kommunale badebroer til en samlet pris på 1,2 millioner kroner er mere eller mindre ubrugelige.

Nyborg: Det er næppe et skilt med "al færdsel forbudt", turister og andre badegæster forventer at blive mødt med på badebroerne i Nyborg.

Og da slet ikke på en kommunal badebro, der ellers skulle gøre strandlivet mere attraktivt.

Men det er ikke desto mindre den besked, gæsterne på stranden ved Hesselhuset i Nyborg får.

Her opfordres badende til ikke at benytte en kun to år gammel udvidet bro, der er konstrueret, så den burde være til gavn for både badende og kajakker.

Badebroen blev lukket første gang i begyndelsen af juli, efter at blæst og højvande tilsyneladende havde revet et brofag løs og forvist det til havets bund.

Nu er den lukket igen - angiveligt fordi, reparationerne efter en påsejling ikke har kunnet holde.

Og Nyborg Kommune ved ikke, hvornår - og om - broen bliver brugbar igen:

"På grund af sommerferieafvikling kan vi ikke sige, hvornår det er udbedret. Vi beklager meget, når nu sommervarmen endelig er over os", som det hedder i en besked til borgerne på Facebook.

Bro er gået i land

Badebroen ved Hesselhuset er den ene af to kommunale badebroer, skatteborgerne har investeret i alt 1,2 millioner kroner i.

Den anden - på Fyns Badestrand ved Knudshoved - er for længst taget ud af brug, efter at vejr og vind har rykket rundt på kystlinjen, så langt det meste af broen nu står inde på land.

Formanden for Nyborg Kommunes Erhvervs- og Udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), er da heller ikke stolt ved situationen.

- Det er super ærgerligt. Og det er da klart, at når vi nu havde de bedste intentioner og også havde fundet pengene, klør vi os i nakken og undrer os over, hvad det er, der er gået galt, siger han.

Peter Wagner Mollerup vil så hurtigt, som sommerferien tillader det, indkalde konsulenterne, der har rådgivet om de to badebroer, entreprenøren og kommunens egne folk til en snak om, hvad det er, der kan være gået galt.

- Beboere i området har fortalt, at der af og til er større både, der lægger til ved badebroen ved Hesselhuset. Og det er den ikke konstrueret til at kunne klare. Men der kan jo også være andre ting, der er gået galt, og det skal vi have en alvorlig snak om, fastslår Peter Wagner Mollerup.

Han lader i øvrigt forstå, at han deler mange strandgæsters forventninger til badebroer i al almindelighed: At de kan modstå det skiftende danske sommervejr.

Adgang forbudt: Badebroer lukket i badesæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce