Ældreudvalget var uvidende om påbud fra Arbejdstilsynet.


Ældreudvalget var uvidende om påbud fra Arbejdstilsynet.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for Ældreudvalget, Carsten Kudsk, måtte høre fra Fyens Stiftstidende, at Jernbanebo Rehabiliteringscenter havde fået en gul smiley fra Arbejdstilsynet.

Påbuddet kom for mere end to måneder siden. Alligevel var Nyborg Kommunes Ældreudvalg ikke bekendt med rapporten fra Arbejdstilsynet, før Fyens Stiftstidende gjorde opmærksom på det i går.

- Jeg er meget overrasket. Det ville have været ønskværdigt, at vi havde fået at vide, hvad der foregik, siger udvalgets socialdemokratiske næstformand Martin Stenmann.

Den løftede pegefinger fra Arbejdstilsynet er strandet hos Ældrechef, Pia Helleland. Og det er helt almindelig procedure, mener Ældreudvalgsformand Carsten Kudsk.

- Hvis ældrechefen ikke havde gjort noget selv, ville det være et problem. Men der er løbende blevet fulgt op, og der har været processer i gang for at forbedre forholdene. Også før Arbejdsstyrelsen kom ind i billedet, siger Carsten Kudsk fra Dansk Folkeparti.

Så intet i praktik

Han erkender, at det kommer bag på ham, at der tilsyneladende har været omfattende svigt af beboere og stress blandt medarbejdere på rehabiliteringscenteret. Så sent som i marts måned var Carsten Kudsk med på en enkelt aftenvagt på Jernbanebo, og han opdagede intet alarmerende.

- Det undrer mig, at jeg har gået rundt med personalet uden, at nogen har fortalt mig noget. Ingen tog fat i mig og sagde, at her var noget ravruskende galt, siger udvalgsformanden.

Arbejdstilsynet besøgte centeret i både marts og april, og de fik masser af opsigtsvækkende informationer fra personalet. Blandt andet at beboere ikke er kommet til lægen, er blevet fejlmedicinerede, eller har fået forbindingen forkert på - alt sammen som et resultat af stress og travlhed blandt personalet.

Du kan læse mere om sagen i dagens udgave af Fyens Stiftstidende eller på mitfyn.dk

Ældreudvalget var uvidende om påbud fra Arbejdstilsynet.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce