Ældrepleje. Økonomisk ubalance virker helt forrykt


Ældrepleje. Økonomisk ubalance virker helt forrykt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ann-Marie Palm-Johansen (DF) Svendborgvej 74 Svindinge 5853 Ørbæk
Billede
Nyborg. 

For godt en uge siden blev vi præsenteret for ledelsesrapporteringen for 1. kvartal. 2019. Den viser, at udgifterne til ældreplejen i Nyborg kommunen løber rigtig stærkt. På bare 4-5 måneder er der kommet en ubalance på 15 millioner kroner, hvilket virker helt forrykt.

Vi synes, det er betryggende, at administrationen hurtigt har råbt vagt i gevær, så vi forhåbentlig kan bremse denne sneboldeffekt. Vi vedtog ved sidste budgetforlig, at de enkelte udvalg skulle finde besparelser indenfor eget område, hvis det blev nødvendigt.

Nu skal vi stå på mål for den beslutning, vi tog og tage ansvar. Og det bliver desværre nok ikke sidste gang, vi skal kigge på besparelser. Det er derfor klogt, at man fra administrationen har lagt op til at vi får set nærmere på, hvorfor udgifterne er steget så meget på så kort tid, og at vi samtidig får et bud på, hvad kommunen vil gøre i fremtiden.

I DF er vi overrasket over, at økonomien på ældreområdet er løbet så stærkt. Og vi er på ingen måder tilfredse med denne udvikling. Så kan det bremses eller begrænses på nogen måder, så er det det der skal til. Som Carsten Kudsk tidligere har nævnt, er vi i DF ikke afvisende for at budgettet åbnes igen. Men om det er løsningen, er vi ikke sikre på.

Vi er på ingen måder begejstret for disse besparelser, og er rigtig kede af at kommunen igen er nødsaget til at spare efter kun 4-5 mdr. Nu kan vi kun håbe på, at vi kommer igennem denne runde med skindet på næsen og vores borgeres værdighed i behold.

(forkortet af redaktionen)

Ældrepleje. Økonomisk ubalance virker helt forrykt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce