Ældreformand vil lytte til de ansattes ønsker

Ældreudvalgs-formand Carsten Kudsk (DF) erkender, at kommunen skal se på, hvad der kan gøres for at give mere arbejde til de SOSU-ansatte, der vil op i tid. Arkivfoto: Robert Wengler

Ældreformand vil lytte til de ansattes ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for Ældreudvalget i Nyborg Kommune, Carsten Kudsk (DF), forudser, at der bliver kamp om de ansatte på SOSU-området. Derfor er han indstillet på at lytte til alle dem, der ønsker flere timer.

Nyborg Kommune: Carsten Kudsk (DF), der sidder med det politiske ansvar for ældreområdet i Nyborg, siger til Fyens Stiftstidende, at kommunen er lydhør over for, at mange ansatte i sundheds- og omsorgsafdelingen vil arbejde mere.

Lige nu samarbejder FOA og Nyborg Kommune om en undersøgelse, der skal klargøre, præcis hvor mange det drejer sig om. Men ældreudvalgs-formanden har allerede fået en indikation af, hvordan resultatet bliver:

- Vi kan se, at der er et ønske blandt de medarbejdere, vi har, om at gå op tid. Det er ikke alle, men der er en vis procentdel. Det ser jeg som om, at det er noget, vi skal kigge på. For vi kommer til at få brug for den type medarbejdere i de kommende år. De bliver meget attraktive (SOSU'erne, red.), siger Carsten Kudsk.

Hård konkurrence

En af udfordringerne for kommunen er, at det kan være svært at finde ekstra timer til medarbejderne, fortæller udvalgsformanden. Hvis en plejekrævende borger skal have et morgenbad, kan man ikke bare rykke det til klokken 12, eksemplificerer han. Der er nogle rutiner, som skal følges, og dem må arbejdsstyrken indordne sig efter.

Alligevel erkender Carsten Kudsk, at noget skal gøres. Han anser det nemlig for afgørende, at Nyborg Kommune ruster sig til en øget kamp om arbejdskraft.

- Det ville ærgre mig, hvis jeg mistede nogle rigtige gode medarbejdere, fordi en anden kommune kan tilbyde dem det antal timer, de ønsker, forklarer Carsten Kudsk.

- Jeg tror, at vi som kommune virkelig skal oppe os, så vi kan bibeholde denne her type medarbejdere, fortsætter han.

Resultaterne fra den igangværende undersøgelse bliver lagt frem ved næste møde i Ældreudvalget. Det finder sted den 6. februar.

Derefter vil udvalget se nærmere på, hvad kommunen konkret kan gøre for at imødekomme ønskerne om flere arbejdstimer.

Ældreformand vil lytte til de ansattes ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce