Ældre skal køre med VBT


Ældre skal køre med VBT

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆLDREKØRSEL: Taxa og Nyborg Rejser overhalet af stort transportfirma

NYBORG: Når Nyborgs ældre skal til genoptræning eller i dagcenter, bliver de efter 1. februar kørt i vogne fra det sjællandske busfirma VBT, Vognmændenes Bus Trafik A/S.

VBT løb nemlig af med sejren ved en licitation over Nyborg Kommunes ældrekørsel. VBT, der har hovedkontor i Ballerup ved København, havde det billigste bud af de fire selskaber, der deltog i budrunden om ældrekørslen. Det var Nyborg Taxa, Nyborg Rejser , Arriva og altså VBT.

Sagen om kommunens ældrekørsel har været temmelig rodet.

I mange år var opgaven delt mellem Nyborg Taxa og Nyborg Rejser.

På et tidspunkt ønskede kommunen at spare på ældreområdet, og Nyborg Rejser sendte et forslag, der gik ud på at lægge de to opgaver sammen og dermed spare en del penge.

Kommunen sagde tak for forslaget ved at overdrage hele opgaven til Nyborg Rejser.

Dermed blev Taxa med meget kort varsel sat fra en opgave, de havde klaret i årevis, og de klagede til kommunen.

Her indrømmede direktør Claes Jakobsen, at der var sket en fejl i forvaltningen, og han lovede, at området i stedet ville blive sendt i udbud. Og det er altså den runde, der nu er sluttet med, at begge de lokale parter fik en lang næse, mens VBT fik jobbet.

- Vi blev temmelig vrede, da vi med få dages varsel mistede vores kørsel, fordi Nyborg Rejser uopfordret havde sendt deres spareforslag til kommunen, siger Henning Tegl Hansen, talsmand for Nyborg Taxa.

- Men nu har arbejdet været udbudt, og vi har ikke fået det. Det er spillets regler.

Nyborg Rejser havde det dyreste bud og fik allerede før jul besked på, at de mister den ældrekørsel, firmaet har haft siden 1970. Og det ærgrer direktør John Kristensen, der forleden sagde til Stiftstidende:

- Det her er drønærgerligt for os - vi skulle bare have holdt fingrene væk og ladet være med at blande os, da kommunen ville spare på ældrekørslen.

Massiv kritik

Nyborgs indkøbschef, Tommy Pedersen, vil ikke oplyse, hvad kommunen skal betale VBT for at køre med ældre.

Han siger, at transporten kommer til at foregå i minibusser, der har plads til kørestole og rollatorer.

Desuden kræves det, at chaufførerne har forstand på at omgås blandt andet senildemente mennesker.

Firmaet VBT overtog for nogle år siden al patientkørslen i Fyns Amt - og løb i den anledning ind i en masse kritik fra patienter og amtet.

Kritikken, der var hårdest i månederne efter VBT's overtagelse af patientkørslen, gik på forsinkelser og i det hele taget roderi med kørslen.

Ældre skal køre med VBT

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce